Stire 20 October 2020

Mii de membri Declic cer Parlamentului să NU îl voteze pe Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ

Peste 7.000 de membri Declic au semnat, în câteva ore, o petiție prin care cer parlamentarilor să NU îl voteze pe Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ al Parlamentului.

„Am lansat această campanie de îndată ce am aflat că artizanul OUG 13 este pe punctul de a fi numit într-o funcție-cheie pe viață. Nu putem accepta ca unul dintre politicienii care au vrut să distrugă Justiția din România să devină conducătorul unei instituții esențiale pentru viitoarele legi”.

Ana Racheleanu, campaigner Declic

Într-un timp record, mii de oameni au semnat și au distribuit această petiție urgentă. Acesta este un semnal de alarmă pentru aleși: cetățenii care i-au votat nu le dau mandat să numească într-o funcție importantă un personaj nociv pentru România.

Florin Iordache este fostul ministru al Justiției care, în ianuarie 2017, aproba OUG 13 prin care legile justiției se rescriau în favoarea celor certați cu legea. Este cel care răspundea cu «altă întrebare!» și cel care era cel mai vizibil și devotat apărător al lui Liviu Dragnea. În funcția de președinte al Consiliului Legislativ avem nevoie de o persoană imparțială, nu de cineva devotat liderilor politici”, se arată în textul petiției Declic, adresat președintelui Senatului și șefului Camerei Deputaților.

Petiția poate fi accesanu-ltă și semnată aici.


Vezi aici alte campanii Declic.