Blog 13 August 2020

O sa porti masca dupa ce vezi filmul explicativ

Te numeri și tu printre cei îngrijorați de cum evoluează situația îmbolnăvirilor cu Covid 19 în România? Și noi suntem îngrijorați, îți spunem sincer, chiar speriați! Încercăm să ne protejăm cât mai bine pe noi înșine și familiile noastre. Și ne străduim să-i protejăm și pe alții. Purtăm mască de fiecare dată când suntem în locuri aglomerate și, mai ales, în spații închise. Și suntem pur și simplu furioși când vedem că alții nu fac același lucru, punând viața celorlalți în pericol!

Dar furia nu rezolvă problema. Credem că este mai de folos să-i abordăm pe acești oameni și să-i convingem să poarte mască. Dar asta e, uneori, deosebit de dificil și foarte frustrant. Așa că am decis să apelăm la specialiști în comunicare și să facem un film explicativ. Pentru că imaginile pot fi mai convingătoare decât 1000 de cuvinte.

Suntem foarte mulțumiți de ce a ieșit, filmul explică foarte clar și convingător care e pericolul care ne paște și de ce sunt eficiente măștile. Am primit o filmare realizată de un institut american de cercetare și este extrem de bine aleasă modalitatea prin care ei explică, vizual, cât de eficiente pot fi măștile.

Imaginile video realizate în America printr-o tehnică specială de imagistică, ce surprinde curenții de aer care pot purta cu ei virusul, au fost văzute de zeci de milioane de oameni. Noi credem că ar fi de mare folos să fie văzute și la noi de cât mai mulți, în primul rând de sceptici, de cei ce zic că masca e un moft.

Doar dacă înțelegem toți că pericolul nu va trece de la sine, ne vom întoarce la o viață normală. Dacă nu, urmează luni de restricții și izolare. Urmărește și tu filmul explicativ. Dă click pe imagine pentru a-l vedea pe Facebook. Sau dă click aici pentru a-l urmări pe Youtube. Apoi, nu uita, este foarte important să-l trimiți spre cât mai mulți prieteni.

Distribui și tu filmul explicativ pe Facebook?

De la începutul lunii august 2020, atingem noi recorduri negative pentru persoanele infectate. Mai tare decât aceste cifre, ne sperie nepăsarea multora dintre semenii noștri.

În acest moment, specialiștii vorbesc de 2 scenarii, probabile, despre modul în care va evolua situația. Depinde doar de noi unde ajungem.

Scenariul pesimist e că explodează numărul cazurilor și ne întoarcem în izolare, pentru a limita pierderea de vieți, renunțăm la concedii, poate chiar la orice fel de călătorii. Renunțăm la ieșitul în oraș, la iarbă verde, pe scurt, renunțăm la o viață cât de cât normală.

Scenariul optimist e că învățăm să ne protejăm, în speranța că nu o să ajungem iar închiși în case. Ne vom proteja doar dacă vom înțelege că purtatul măștii nu e doar o regulă ce ne este impusă. Este una dintre condițiile fără de care sunt șanse infime să scăpăm de pandemie.

Așa că trebuie să ajungem la sceptici și comunitatea Declic chiar poate să facă asta. Nu ar fi prima dată când reușim să ajungem la milioane de oameni cu un clip civic produs de Declic. S-a întâmplat cu Așa a zis Bunica sau cu melodia Stau acasă, de la începutul pandemiei. Și, de fiecare dată, am simțit că mesajul s-a înțeles. Haide să depunem un efort comun și să trimitem acest clip spre milioane de români. Suntem peste 700 000 de membri în comunitatea Declic. Dacă fiecare îl trimite la încă 15 oameni, ajungem la peste jumătate din România.

Distribui și tu filmul explicativ pe Facebook?


Vezi aici campaniile Declic pe tema noului Coronavirus, iar aici campaniile membrilor Declic deschise pe platforma CampaniaMea