Actiune 9 December 2021

Omul mafiei, Laura Vicol, în Parlament

N-aș fi crezut că vom ajunge aici vreodată. Prima măsură luată de noua majoritate parlamentară a fost acapararea Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Acolo a fost plasată Laura Vicol, un personaj notoriu al lumii interlopilor. Nu putem permite ca în mâinile unui astfel de om să stea cele mai importante legi ale țării.

Semnează și tu petiția prin care cerem schimbarea Laurei Vicol.


Noua șefă a Comisiei Juridice, Laura Vicol, este cunoscută ca avocata cămătarilor, a interlopilor și a coruptei șefe a DIICOT, Alina Bica. Ea a fost propulsată în politică de partidul lui Sebastian Ghiță și al lui Victor Ponta, ajungând apoi în Parlament pe listele PSD.

Din păcate, prea puțini sunt cetățenii care îi știu trecutul, ca să se revolte în stradă odată cu numirea ei. Iar ea, susținută de o bună parte a mass-media, pozează în apărătoarea celor năpăstuiți. Dacă ar fi fost doar avocata infractorilor, puteam considera că își face meseria. Dar este mai mult de atât.

Adevărul e că Laura Vicol nu a fost doar avocata cămătarilor, ci o apropiată a acestora. Luni la rând s-a afișat conducând mașina lui Sile Cămătaru. Cel mai periculos interlop, condamnat pentru că a obligat sute de tinere să se prostitueze și a torturat oamenii cărora le dăduse bani cu camătă.

Imediat după numirea ei, jurnaliștii de investigație au publicat interceptări din perioada în care Laura Vicol era avocată. În discuție, deputata era jignită și primea ordine de la un interlop. Relația dintre cei doi era una de subordonare, foarte apropiată, nicicum una profesională, dintre client și avocat. Interlopul o jignea și îi spunea: „Tu ești c***ă, că vorbești prost și mă superi!(…)Vorbim când vreau eu!”. Și nu este singura discuție de acest gen cu infractori periculoși.

Imaginează-ți dacă mâine o sună Nuțu Cămătaru, cam ce reacție va avea. Un astfel de personaj e greu să fie integru și neșantajabil. Iar în pixul actualei șefe a Comisiei Juridice stau toate legile importante din România. Ea conduce comisia care avizează legi, înainte ca ele să ajungă în plen pentru vot.

Aleasă deputat pe listele PSD și susținută de Olguța Vasilescu, Laura Vicol nu este doar apropiată de PSD, ci și de PNL. Soțul ei, investitor imobiliar în Constanța, a finanțat campania electorală a primarului, liberalul Vergil Chițac.

Susținută de ambele partide și datoare interlopilor, despre Laura Vicol nu putem zice că va face legi pentru cetățeni. Cel puțin, nu pentru cei cinstiți.

Trebuie să ne unim forțele și să îi convingem pe liderii PSD și PNL să o schimbe.

Ambele partide au în Parlament reputați juriști, care ar putea conduce oricând comisia. O să îți dau un singur exemplu, chiar de la PSD: Simona-Maya Teodoroiu, fost judecător la CCR. Dar astfel de parlamentari nu pot fi ușor influențați să dea legi pentru infractori periculoși, așa că nu au primit funcția.

Pentru a reuși să îi convingem pe liderii politici să o schimbe pe Laura Vicol, trebuie să fim foarte mulți.

Imaginează-ți-l pe Marcel Ciolacu când vede 100.000 de semnături pentru demiterea Laurei Vicol. Se va înroși tot la față, gândindu-se de câte ori a spus public că PSD-ul condus de el nu mai e ca pe vremea lui Dragnea.

Nu putem permite ca un personaj susținut de dubioși, interlopi și cămătari să ne facă legile.

Semnezi acum petiția prin care cerem să nu fie lăsați interlopii să facă legile în România?


E clar că această avocată a fost numită la vârful comisiei ca să îngroape justiția, și așa mult prea slăbită în ultimii ani. Chiar ea a declarat că vrea desființarea DNA.

De aceea, numai forța cetățenilor mai poate schimba ceva. Așa cum am făcut și la OUG 13, așa trebuie să ne mobilizăm și acum, până nu va fi prea târziu.

Dacă nu strângem urgent peste 100.000 de semnături, subiectul numirii ei va dispărea din atenția publică. Și așa doar câțiva jurnaliști au curajul să scrie despre Laura Vicol. Semnează acum petiția, să scoatem interlopii din procesul legislativ.