Stire 13 November 2023

Panouri stradale pentru Ciolacu și Simonis: Pariu că nu ne păcăliți? Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive!

Peste 194.000 de membri Declic le cer lui Marcel Ciolacu și lui Alfred Simonis să interzică reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive. În contrapartidă cu inacțiunea liderilor politici în ceea ce privește interzicerea reclamei la jocuri de noroc, Comunitatea Declic a publicat, pe magazinul Cocor din București și pe panouri din Timișoara, mesajul „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive!”. 

Dacă tot le place reclama stradală de mari dimensiuni la pariuri sportive, am zis să le facem pe plac și să facem și noi reclamă. Nu o dată, nu o zi, ci o săptămână întreagă!: Reclama agresivă rămâne și continuă să alimenteze dependența nocivă.   

Ana Racheleanu, coordonatoarea campaniei  „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive!”

Cu toate că Marcel Ciolacu s-a lăudat că a redus „drastic” spațiul de reclamă, OUG-ul dat de Guvern permite în continuare bannere de 35 mp pe străzi și reclama la fel de insistentă la TV. 

Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, a inițiat un proiect de lege pentru scoaterea în afara orașelor a caselor de pariuri, dar nu a inclus interzicerea reclamelor.  

Deși Marcel Ciolacu și Alfred Simonis vorbesc cu fiecare ocazie despre reducerea numărului de săli de joc și mutarea acestora la marginea orașelor, ei ignoră problema reclamei agresive. Dacă reclama nu este interzisă odată cu adoptarea celorlalte măsuri, vom vedea din ce în ce mai multă reclamă prin care oamenii sunt aduși înapoi în sălile de joc sau pe site-uri.

Ana Racheleanu, campaigner Declic

Timp de o săptămână, Declic a cumpărat, exclusiv din banii de donații de la membri, spațiu de reclamă la KM 0 al Bucureștiului, pe imensele panouri de pe magazinul Cocor, cu mesajul „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive. Ciolacu&Simonis, acționați acum!”. Același mesaj este afișat și în orașul alegătorilor lui Alfred Simonis, Timișoara.

Acțiunea de afișare a mesajelor Comunității pe panouri stradale are loc în cadrul campaniei prin care peste 194.000 de oameni cer interzicerea reclamei la jocurile de noroc și pariuri sportive. Citește și semnează și tu petiția „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive!