Blog 6 May 2020

Ping-pong cu pensiile speciale

În această vreme de criză, când zilnic 6 000 de salariați își pierd locul de muncă, privilegiile sunt menținute pentru pensionarii speciali.

Această nedreptate trebuie să fie cunoscută de cât mai mulți oameni. De aceea, vrem să ajungem cu mesajul nostru dincolo de membrii Declic, care au semnat petiții și s-au implicat activ. Forța noastră stă în posibilitatea de a transmite informația dincolo de cei implicați sau direct vizați, care cunosc problema pensiilor speciale. Pentru că doar așa politicienii nu vor mai păcăli alegătorii cu declarații fără susținere. Toți spun că pensiile speciale sunt o mare nedreptate, dar nimeni nu îndreaptă situația.

Am creat un video explicativ, în care arătăm cum politicienii de la conducere au pasat problema pensiilor speciale, ca pe un cartof fierbinte. Am documentat atent informațiile și am făcut clipul accesibil ca mesaj, clar, pe înțelesul tuturor.

Deși toți, de la președintele Klaus Iohannis la premier sau Avocatul Poporului, se declară public împotriva acestor privilegii, în realitate nimeni nu acționează concret pentru a îndrepta inechitatea. Politicienii se bazează pe faptul că mulți dintre cei care merg la vot nu știu care e treaba cu pensiile speciale. Așa că e simplu să îi păcălească prin declarații politicianiste.

Cu cât cetățenii sunt mai informați, cu atât ei sunt mai greu de păcălit. La acești oameni vrem să ajungem cu videoul și să le arătăm că privilegiații sunt susținuți de clasa politică.