Actiune 23 February 2023

Alerta: Pierdem banii din cauza pensiilor speciale

Guvernul a făcut un proiect de mântuială pentru tăierea pensiilor speciale. Cu doar o lună înainte de termenul limită de adoptare, parlamentarii au returnat proiectul la Ministerul Muncii, pentru refacerea lui.

Coaliția PNL-PSD-UDMR deține o majoritate confortabilă în Parlament și formează, așadar, Guvernul. În această situație, e greu de înțeles de ce liderii celor trei partide nu reușesc să facă o lege corectă și constituțională, pentru eliminarea pensiilor speciale. Nu e ca și cum au parte de o opoziție acerbă.

Probabil își dau intenționat cu stângul în dreptul, ca să îi țină în brațe pe speciali, cu riscul pierderii banilor din PNRR. În acest context, declarațiile lor privind tăierea pensiilor speciale pot fi încadrate ca o insultă la adresa inteligenței cetățenilor.

Dar nici la Bruxelles nu mai țin minciunile lor. Comisia Europeană a anunțat zilele trecute că România pierde banii din PNRR dacă nu taie toate pensiile speciale. E nevoie, însă, și de presiunea cetățenilor. Până la urmă, noi suntem cei care le dau votul la alegeri. Fără presiunea noastră acum, România riscă să piardă banii de investiții, în timp ce specialii se vor bucura de pensii uriașe din puținii bani de la buget.

Cu presa care nu scrie despre subiect și cu politicienii care mint la fiecare pas, nu ne rămâne decât să ne mobilizăm și să devenim noi cea mai puternică voce care cere tăierea pensiilor speciale. E nevoie să se audă și printre alegători că PNL-PSD-UDMR nu taie pensiile speciale, așa cum au promis în campania electorală și așa cum și-au asumat prin PNRR. Noi suntem cea mai mare comunitate de cetățeni activi și acum e un moment-cheie în care să ne facem vocea auzită.

Pe ecranele imense de pe magazin rulează mesajul „Tăiați pensiile speciale! Această campanie este susținută de 143.082 de membri Declic”. Imaginează-ți cât de tare îi va enerva acest mesaj, dacă în luna decembrie ne-au tăiat panourile de pe Valea Prahovei, cu pensia specială a premierului și mesajul „Tăiați pensiile speciale”. Am reușit, însă, să recuperăm banii de pe acele panouri și acum am plătit pentru o săptămână de reclamă pe Cocor.

Pe acolo trec aproape zilnic zeci de mii de bucureșteni, dar și oficiali precum premierul Nicolae Ciucă, ministrul Muncii, Marius Budăi, sau șeful PSD, Marcel Ciolacu. Vor vedea, din mașinile lor de lux, mesajul nostru, pentru că acolo se formează cozi uriașe la orele de vârf.

Pe lângă ei, vor vedea mesajul și alegătorii, cei care trăiesc cel mai intens aceste vremuri de criză. Și vor ține cont, atunci când va veni ziua votului, dacă PNL-PSD-UDMR au tăiat sau nu pensiile speciale. Cu un mesaj uriaș în centrul Capitalei, care rulează zi și noapte, și cu 143.082 de semnatari ai petiției, puterea cetățenilor nu va mai fi luată în derâdere.

Datorită donatorilor recurenți la Declic am reușit să cumpărăm rapid această reclamă pe Cocor. Putem face, însă, și mai mult. Ca mesajul să fie văzut și în online, ne-am gândit să îl distribuim printre prietenii și cunoscuții noștri. Dacă 10.000 dintre noi îl trimitem către măcar 3 prieteni, el va ajunge la 30.000 de cetățeni. De aceea, am pregătit un mesaj cu poza de pe Cocor, pe care te invit să o trimiți prin Whatsapp, Facebook sau prin alt canal de comunicare către cât mai mulți prieteni sau rude.

Doar așa, mesajul nostru va fi vizibil și în online. Apasă pe butonul de mai jos, care te duce direct la instrumentul Declic numit megafon, prin care poți distribui ușor un mesaj în social media.

Pentru echitate socială,
Cătălina și echipa Declic

PS: Am văzut că Marcel Ciolacu nu vrea să mai fie premier, dacă România pierde banii din PNRR. Îți dai seama ce lovitură de imagine este pentru el dacă ajunge să fie asociată menținerea pensiilor speciale cu partidul său. Așa că, dacă acționăm acum, mai avem șanse să le forțăm mâna și să taie pensiile speciale. Apasă aici și distribuie fotografia cu mesajul Declic.