Blog 2 February 2022

Plămânii care îți arată ce respiri la Brașov

Loading PurpleAir Widget…

Am conceput o instalație care înfățișează plămânii umani, căptușiți cu filtre HEPA și cu ventilatoare care imită respirația, pentru a demonstra impactul poluării aerului. Timp de o lună, bucureștenii și clujenii au putut vedea în timp real calitatea aerului pe care îl respiră.

Acum instalația a ajuns în Brașov. În partea stângă poți vedea în timp real calitatea aerului din centrul orașului. Panoul este instalat la Modarom, pe Strada Republicii.

Panoul a fost instalat în Piața Victoriei în luna martie 2021, iar în Cluj pe Bulevardul Eroilor în iunie.

Filtrele în care sunt îmbrăcați plămânii s-au înnegrit în București în mai puțin de 2 săptămâni. Întocmai precum plămânii naturali, atunci când sunt expuși timp îndelungat la aer poluat. La instalare, culoarea plămânilor este albă (simbolizând plămânii sănătoși). Mai jos puteți vedea evoluția plămânilor în cele 30 de zile, în București.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei Declic ”Aer pentru viață”, o petiție semnată de peste 23.000 de cetățeni care cer Ministerului Mediului instalarea de sisteme performante de  monitorizare a calității aerului.

Dacă nu ai semnat încă petiția, o poți face aici.

Iată cum s-au înnegrit plămânii în cele 30 de zile cât au stat în Piața Victoriei din București. Așa arată probabil și plămânii noștri, de la aerul toxic pe care îl respirăm. Vrei ca plămânii să fie montați și în alte orașe? Click aici pentru a susține acest demers.