Blog 28 September 2022

Pleacă Caravana Rușinii

Caravana Rușinii pleacă vineri, din Piața Constituției, spre Harghita! Mergem să le spunem votanților lui Tánczos Barna că politicianul pe care l-au trimis în Parlament distruge, prin deciziile sale, parcurile naționale din România.

Apasă butonul de mai jos și înscrie-te pentru a participa la evenimentul care marchează plecarea caravanei, din București. Ajută-ne să arătăm că suntem mulți și că ne pasă de parcurile naționale. Avem nevoie de ajutorul tău pentru 30 de minute, în parcarea din Piața Constituției, de la ora 11.

Vineri, la amiază, luăm drumul Harghitei. Mergem cu Caravana Rușinii în 22 de localități în care se află majoritatea votanților lui Tánczos Barna.

Vom parcurge sute de kilometri cu remorca publicitară din imagine. Ne vom opri în piețele publice și în alte locuri aglomerate pentru a împărți fluturași și a vorbi cu oamenii. Le vom povesti cum ministrul Mediului a devenit prietenul bun al celor ce distrug pădurile din parcurile naționale.

Ne dorim ca sute de mii de oameni, baza electorală a UDMR, să afle că ministrul Mediului nu s-a ținut de cuvînt. A promis să va pune sub protecție strictă parcurile naționale. Apoi, s-a răzgândit și a decis că le lasă pe mâna celor ce se îmbogățesc, tăind cele mai frumoase păduri ale Europei.

Îi vom ruga pe cei ce-i întâlnim să dea vestea mai departe. Mai mult, să le spună politicienilor cu care se cunosc că își doresc conservarea parcurilor naționale, nu transformarea lor în bușteni și rumeguș.

Dar avem o problemă, nu e suficient ca vestea să ajungă doar la cei ce întâlnesc caravana Declic. Așa că avem nevoie de mediatizarea intensă a Caravanei, încă din prima zi. Pentru asta, am chemat presa la plecarea din București.

Dar nu ne putem permite să fiu eu singur, cu doi trei colegi, la întâlnirea cu presa. Riscăm ca cei ce vor urmări știrile, printre ei și ministrul, să creadă că această campanie nu are nicio susținere publică. Asta ar pune într-o lumină negativă demersul pentru salvarea parcurilor naționale. Mai grav, e posibil ca televiziunile să nu difuzeze o știre despre un eveniment fără numeroși participanți.

Am mai organizat evenimente și proteste la București. De exemplu, chiar la înmânarea petiției prin care-i cerem lui Tánczos Barna să pună sub protecție strictă TOATE parcurile naționale. Evenimentul a fost mediatizat masiv tocmai pentru că am fost mulți și zgomotoși, iar televiziunile au avut ce filma.

Așa trebuie să fie și acum, dar pentru asta avem nevoie de prezența a zeci de membri Declic, vineri, la ora 11:00, în Piața Constituției. Te poți număra printre ei? Dacă ne strângem suficient de mulți, vom reuși să transmitem un mesaj de forță și să pornim cu dreptul în această caravană.

Așa, vor afla și angajații din minister că mergem să îl demascăm pe Barna. Iar presa va anunța începutul caravanei.

Avem nevoie de tine să ții un banner sau o mânuță Toți pentru păduri, avem pregătite 30. Dacă vor rămâne pe asfalt sau în cutie, acțiunea noastră va fi în zadar. Ai ocazia să faci o poză cu caravana și apoi să o distribui pe rețelele de socializare. Așa, vom da vestea către cât mai multă lume.

Fii acolo pentru a arăta presei și tuturor celor ce urmăresc că suntem mulți și hotărâți să salvăm parcurile naționale. Apasă aici sau pe imaginea de mai jos și anunță-ne că participi.

Îți mulțumim pentru tot ce faci pentru păduri,
Antoniu și echipa Declic

PS: Dacă nu ai timp să vii vineri la lansarea Caravanei, poți susține altfel cauza: făcând o donație. Banii îi vom folosi pentru popularizarea Caravanei Rușinii pe rețelele sociale. Vrem ca, și pe internet, sute de mii de oameni să afle că ministrul Mediului refuză să pună sub protecție strictă parcurile naționale și le dă pe mâna drujbașilor.