Email 23 November 2021

PNL și PSD pentru ciolan

PNL și PSD se poartă de parcă nimeni nu îi poate sancționa. Mai întâi, cele două partide câștigă voturi prin atacuri incisive la beregată. Apoi, redevin prieteni la cataramă și câștigă guvernul.

Obrazul politic e atât de gros încât poți să faci din el bocanci de urcat pe munte. PNL și PSD ne prezintă alianța lor ca pe unica soluție pentru ieșirea din toate crizele. Probabil își spun că mai sunt trei ani până la alegeri și electoratul are memorie scurtă.

În tot acest timp, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au pierdut noțiunea timpului de când negociază cine să fie primul premier. Iar Klaus Iohannis joacă golf și se pozează zâmbitor cu piramidele.

Dar uite că după atâtea negocieri cu frâna de mână trasă, avem o nouă propunere de premier pentru Guvern. Președintele Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să administreze cabinetul PNL-PSD-UDMR. Miniștrii urmează să fie audiați mâine de Parlament.

Mai știi când PNL a promis că desființează pensiile nesimțite pentru speciali, acum un an? Săptămâna trecută s-a făcut scut cu PSD și UDMR în Senat, pentru a apăra pensiile speciale ale aleșilor locali.

De curând, PNL și PSD și-au dat mâna pentru a respinge în Senat legea pentru depolitizarea spitalelor. Managerii interimari, numiți politic, ar putea să rămână la nesfârșit în conducerea spitalelor ca să poată cheltui bani publici după bunul plac. Totul în timp ce România traversează cea mai gravă criză din sănătate.

Mai știi când Florin Cîțu pur și simplu a luat 50 de miliarde de lei din fondul de urgență al Guvernului și le-a dat primarilor, prin Programul Național Anghel Saligny? Urgența lui era că se apropiau alegerile pentru șefia PNL și avea urgentă nevoie de voturile primarilor.

Iți mai mai amintești când PNL și-a asumat anul trecut, prin programul de guvernare, că desființează Secția Specială, instrumentul de intimidare a magistraților? Acum PNL se face că plouă și nu e clar dacă va ceda presiunilor PSD de a nu desființa Secția.

Poate te întrebi de ce se tot întâmplă astea. Pentru că cei ce au pus mâna pe putere nu cred cu adevărat că nouă, cetățenilor, ne pasă. Și sunt convinși că vor putea să ne mintă la nesfârșit, scăpând de fiecare dată.

Împreună le putem arăta că nu este deloc așa. Uite care este planul. În ziua audierilor, mergem la Parlament să le cerem aleșilor să nu voteze un guvern PNL-PSD-UDMR, pentru că este împotriva votului pe care l-am dat.

Le vom bate obrazul atât de tare încât vor intra în pământ de rușine.

Pentru asta, vom duce un ciolan imens la intrare, unde vom pune în scenă lupta ultimelor luni. De această dată, pe covor roșu. Invitați speciali sunt trei membri Declic costumați în Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis. Ei ne vor ține o lecție de abilități tactice în lupta pentru ciolan. Adică se vor bate pe ciolan.

Mesajul pentru aleși este „Parlamentari, nu girați lupta pe ciolan! Nu votați premier PNL-PSD-UDMR!”.

Gândește-te ce fețe vor avea adevărații Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis și Florin Cîțu când se vor vedea la știri ridiculizați, luptând aprig pentru ciolan.

Însă oricât le-ar biciui orgoliile această imagine, fără tine acolo nu va ajunge la știri. Dacă în ziua audierilor parlamentarii vor vedea că suntem doar trei persoane, vor răsufla ușurați. Cel mai probabil se vor amuza puțin și își vor vedea liniștiți de programul lor.

Dar altfel va fi dacă la Parlament vor fi 30 sau 50 de persoane. Aleșii ar putea fi mai cu băgare de seamă. Știu că te anunț foarte din scurt și că probabil vei fi la muncă. Dar acum este o situație critică. De data asta, e foarte important să fim vizibili și să ne exprimăm nemulțumirea și prin protest, nu doar pe Facebook.

La fel ne-am mobilizat și în trecut. Imediat ce am auzit că dosarul 10 august ar putea fi închis definitiv, am scos rapid elefantul roz. Zeci de membri Declic ne-am adunat în fața Tribunalului București și ne-am exprimat nemulțumirile. Apoi am reușit să redeschidem dosarul cu ajutorul avocaților, susținuți din donațiile membrilor.

De această dată, le putem arăta politicienilor că nu pot să ne mintă în așa hal și apoi să scape. Dacă ești din București, hai și tu mâine, 24 noiembrie, la Parlament să le arătăm cât suntem de nemulțumiți de un viitor guvern PNL-PSD-UDMR. Vom fi la intrarea la Camera Deputaților, dinspre Bd. Națiunile Unite, vizavi de Parcul Izvor, de la ora 11:00 la 11:30.

Vom respecta toate regulile impuse de pandemie, vom purta măști de protecție și vom avea la noi certificatele verzi. Îți rupi și tu o oră mâine din program, ca să le ceri parlamentarilor să nu voteze guvern PNL-PSD-UDMR?


Ana și echipa Declic

PS: Zilele astea, am tot urmărit negocierile dintre PNL și PSD. Mi-am reamintit de Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD și premierul din vremea OUG 13. La o conferință a zis, plin de aroganță și subînțeles, „știți, noi ne aflăm în postura în care putem să punem condiții”. Am simțit imediat cum mi se urcă sângele în cap. Hai și tu mâine, 24 noiembrie, între 11.00-11.30, la Parlament, să le cerem aleșilor să nu gireze lupta pentru ciolan și să nu voteze guvern PNL-PSD-UDMR.