Blog 16 March 2023

Prețul RCA

Prețurile la RCA au crescut din nou, cu 40% față de anul trecut. În acest ritm, va deveni imposibil să mai plătim asigurarea obligatorie pentru mașini, dacă ea costă mii de lei pe an. Dar, dacă ne mobilizăm și cerem ASF să plafoneze prețurile, putem să îi convingem să limiteze creșterile. Alătură-te și tu celor 77.000 de semnatari ai petiției pentru plafonarea RCA. Ajută-ne să ajungem la 100.000 de semnături. Semnează acum, cât subiectul e în atenția publică.

Zilele trecute, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat o nouă majorare a tarifelor la RCA, cu sume cuprinse între 25% și 40%. Asta, în condițiile în care, de doi ani, asigurările cresc într-un ritm galopant.

Șoferii au început deja să se agite și să ceară explicații, presa tot scrie despre subiect. Așa că ASF a aruncat în spațiul public o promisiune, că va plafona prețurile la RCA. Doar că aceeași autoritate a promis plafonarea și anul trecut, ca să oprească protestul transportatorilor. Apoi, nu a mai continuat demersurile.

Așa că, de data asta nu îi mai putem crede pe cuvânt. Nu-i putem lăsa să ne închidă gura cu promisiuni mincinoase. Doar prin presiune puternică din partea noastră, a cetățenilor, avem șanse să obținem prețuri decente la RCA. Deja un membru Declic a lansat o petiție pe Campania Mea și a strâns, în ultimul an, 77.000 de semnături. Dacă acum ne mobilizăm, în doar câteva zile vom ajunge la 100.000 de semnături.

Cu un număr așa de mare, vom înștiința Guvernul și ASF despre solicitarea Comunității Declic. Iar vocea noastră va fi auzită și, poate, chiar ascultată. Vom pune presiune și în spațiul public. Jurnaliștii vor scrie despre uriașa noastră mobilizare și le vor cere explicații celor de la ASF.

Dacă nu acționăm acum, subiectul va intra din nou într-un con de umbră. Vom rămâne, din nou, cu promisiunea nerespectată a celor de la ASF. Iar la anul, când prețurile o vor lua iar razna, ne vom revolta în zadar.

Așa că, te rog, ia-ți câteva minute și semnează petiția.

Cu speranță,
Cătălina și echipa Declic

PS: Prețul asigurărilor a explodat după falimentul City Insurance, acum 2 ani. Situația pare să se repete, după neregulile găsite la compania de asigurări Euroins. ASF nu și-a făcut treaba și nu a verificat la timp aceste companii. Iar acum, cetățenii, și așa împovărați de inflație, sunt puși să acopere, pe banii lor, găurile lăsate de marile companii care spală bani sunt nasul ASF. Apasă aici și semnează petiția pentru plafonarea prețurilor la asigurarea obligatorie.