Stire 1 April 2023

Proiecție-manifest pe clădirea Parlamentului

Comunitatea Declic a organizat joi noapte, 30 martie, o proiecție-manifest pe clădirea Parlamentului, cu mesajul: „Parlamentari, cum puteți dormi noaptea? 110.079 de cetățeni vă cer să votați legea anti-viol!”.

Mesajul a fost proiectat, timp de o oră, în semn de protest față de refuzul deputaților de a vota forma finală a legii anti-viol. Imaginea a fost vizibilă de la 2 km distanță.

Proiectul de înăsprire a legislației privind abuzurile sexuale împotriva minorilor a fost avizat favorabil în comisii încă din luna decembrie 2022. Printre altele, proiectul prevede că actul  sexual cu un minor mai mic de 16 ani va fi încadrat ca viol.

Nu vom renunța să facem presiuni asupra politicienilor, până când nu vor vota legea în forma în care a trecut de comisii.  Fiecare zi de întârziere înseamnă noi abuzuri sexuale asupra copiilor. Din păcate, aleșii noștri au alte priorități. Sperăm ca acest mesaj să îi facă să conștientizeze că este inacceptabil să continue să le întoarcă spatele copiilor, așa cum au făcut până acum.

Denisa Soare, campaigner Declic

Peste 110.000 de cetățeni au semnat până acum petiția Vrem o lege anti-viol care să protejeze copiii! Conținutul campaniei îl puteți consulta aici, iar pentru a semna petiția, intrați aici.

Costurile pentru proiecție au fost achitate din donațiile membrilor Declic.