Event 3 March 2020

Protest cu măști de gaz la Ministerul Mediului

Reprezentanții Comunității Declic merg miercuri, 4 martie, de la ora 13.00, la un protest cu masti de gaz la Ministerul Mediului, să ceară ministrului Costel Alexe măsuri urgente pentru oprirea poluării din marile orașe.

În semn de protest, fiecare membru Declic va purta masca de gaz și va avea pancarta de protest în formă de nor, cu mesaje adresate autorităților.

După evenimentul din fața ministerului, reprezentanții Declic vor avea o discuție cu ministrul Mediului, Costel Alexe, căruia îi vor înmâna cele peste 14 000 de semnături ale petițieiAer pentru viață”. Una dintre măsurile pe care le solicită prin această campanie este modernizarea Sistemului Național de Monitorizare a Calității Aerului și raportări în timp real către Agenția Europeană de  Mediu.

Am ales să purtăm pe față măști de gaz, ca cele de război, pentru a trage un semnal de alarmă asupra calității aerului pe care îl respirăm. Așa nu se mai poate, vrem să știm sursa poluării masive din marile orașe. Iar asta nu va fi posibil decât printr-o monitorizare eficientă a calității aerului. Chiar ieri limitele poluării au depășit 900% în București și nimeni nu știe cauza. A venit momentul ca autoritățile să își asume responsabilitatea, nu să o paseze, pentru că în joc e viața noastră!”,a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic. 

Petiția Declic poate fi accesată aici: https://stiri.declic.ro/aer-viata 

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt invitați miercuri, la ora 13.00, în fața Ministerului Mediului, BD Libertății nr. 12.


Află mai multe despre campania Aer pentru viață! prin care cerem rezolvarea problemelor legate de raportările greșite a calității aerului în România dând click aici.