Stire 11 August 2018

Nu plecăm, până nu plecați

“Întâi te ignoră, apoi râd de tine, după care te atacă și apoi câștigi”. 

Sunt cuvintele lui Gandhi. E ceea ce trăim trăim noi acum, în România. Cel mai greu moment, acela în care statul opresiv, laș și incompetent își folosește instituțiile de forță pentru a ne umili, agresa și răni.
Doare fizic și mai ales emoțional să îți iei petarde lacrimogene într-o mulțime de oameni pașnici. Doare să vezi tineri, copii și bătrâni fugind speriați, cu ochii roșii și la limita sufocării. Doare să știi că români veniți din diaspora, cu mare efort și speranță sunt împrăștiați cu tunuri de apă și proiectile cu șrapnel, ca ultimii oameni. Doare să vezi cum tineri care stau cu mâinile sus, pașnic, sunt bătuți cu brutalitate de jandarmi.
Abuzurile Jandarmeriei din Piața Victoriei, de aseară, nu sunt la întâmplare. Nimeni nu-și face nicio iluzie. Sunt venite la comanda unui singur om: Liviu Dragnea. Totul pentru ca el să scape de închisoare. Și în acest joc murdar s-au lăsat dezumanizați jandarmi, ofițeri, prefecți.
În acest moment critic, nu prea există soluții salvatoare. Șeful Jandarmeriei va căuta vinovați fără șă-și asume eșecul, Carmen Dan va privi în altă direcție și Viorica Dăncilă va sta liniștită în continuare în concediu. Fiecare va aștepta să treacă momentul și noi să ne lăsăm copleșiți de frică, de durere și de umilință. 

Singura noastră șansă e să nu renunțăm. Să nu dăm libertatea pe frică, să nu dăm speranța pe disperare și să nu lăsăm pe spatele altcuiva povara noastră, a tuturor.
Dragi prieteni din București și din România, acum e momentul când trebuie să fim uniți. Hai să ne ștergem lacrimile, să ne uităm frica și să revenim în piețe. Cu sutele de mii.
Dacă poți merge la București, pornește-te acum! Dacă nu există un eveniment în localitatea ta, trebuie să-l creezi tu. Să nu lăsăm pentru alții ce putem face chiar noi.
Dragi prieteni veniți din toate colțurile lumii, nu abandonați și nu ne abandonați. Știm cât de mult suflet ați pus în venirea voastră acasă. Putem să câștigăm doar cu voi alături. 
Doar de noi, împreună, le e frică. Și nu ne vom lăsa izgoniți. Ei sunt cei care vor pleca. Dar înainte ne va fi greu.
În seara asta, vom fi fin nou în stradă. Hai și tu!
Roxana, Antoniu, Georgiana, Lumi, Olga, Raluca, Sorana și Tudor
PS: Acesta e evenimentul de Facebook. Distribuie și invită-ți prietenii să ia parte: Nu Plecăm, Până Nu Plecați, 11 august, Piața Victoriei, orele 18. #fărăviolență