Stire 18 October 2022

Protest în Parlament, în timpul votului final pentru Legile din justiție

Un covor cu peste 143.000 de semnături strânse prin campania „Toți pentru Justiție” a fost întins de echipa Declic în fața Plenului Senatului României. Acțiunea a avut loc în momentul în care parlamentarii au intrat în sala de plen pentru votul final al pachetului de legi ale justiției.

Aceste legi sunt la fel de toxice ca cele din perioada Dragnea. DNA și DIICOT rămân fără atribuții serioase, polițiștii din anchete sunt trași la răspundere direct de politruci din Ministerul de interne, iar magistrații vor promova fără concurs. Astfel, politicienii reușesc să pună sub papuc justiția și să controleze judecătorii și procurorii prin eventuale numiri clientelare

Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic

Comunitatea Declic va continua acțiunile pentru o justiție independentă și va solicita președintelui să nu promulge cele 3 legi ale Justiției. 

Fără un sistem judiciar independent, România va pierde șansa de a scăpa de MCV și de a intra totuși în Spațiul Schengen. Dar pentru politicieni e mai important să subjuge justiția decât să își onoreze promisiunile făcute cetățenilor.

Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic

Parlamentarii PNL făceau coadă acum 4 ani să semneze împotriva legilor justiției promovate de PSD. Aceleași legi pe care le-au votat astăzi, deși sunt la fel de toxice. De data aceasta, ei au invocat „graba” aderării la Schengen, când, în realitate, tocmai niște legi proaste ne vor îndepărta de această șansă.

Citește petiția Toți pentru Justiție și urmărește aici ce am făcut în cadrul campaniei.