Stire 7 December 2022

Protest „special” pentru a tăia pensia specială

Membrii Declic au făcut coadă la audiențe la Guvern și au montat panouri publicitare cu pensia premierului, pe Valea Prahovei.

Zeci de membri Declic au făcut coadă la audiențe la Guvern, miercuri, ca să depună solicitări individuale pentru tăierea pensiilor speciale. În acest timp, în fața Guvernului, cetățenii au scandat și au afișat un mesaj de peste 10 metri lungime, cu textul : „Tăiați pensiile speciale!”.

Mai mult, protestul din Piața Victoriei a fost dublat de instalarea pe DN1, într-una din cele mai aglomerate zone de pe Valea Prahovei, a 2 panouri publicitare cu mesajul: „Ciucă are 43.000 de euro pensia specială. Te-ai blocat? Tăiați pensiile speciale!”. Un al treilea panou a fost montat în centrul Bucureștiului.

Imagine cu panoul instalat în București, lângă Biblioteca Națională

Pe lângă cererile depuse de fiecare participant la protestul din fața Guvernului, am depus la cabinetul premierului și cele aproape 140.000 de semnături ale cetățenilor care vor eliminarea pensiilor speciale. Știm că premierului Ciucă îi e greu să taie pensia specială, când chiar el beneficiază de una, de peste 43.000 de euro pe an, pe care o cumulează cu salariul.

Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Tăiați pensiile speciale.

România și-a asumat, prin PNRR, că va elimina aceste privilegii necuvenite până la finalul lui 2023. Cu doar o zi înainte de protest, ministrul Muncii, Marius Budăi, anunța că Guvernul NU se mai grăbește să respecte acest termen. Practic, ministrul a contrazis ceea ce spunea chiar el în Parlament, acum 2 săptămâni, că Guvernul va adopta proiectul în cel mult 3 zille.

Ne-am săturat de declarații și de promisiuni răsuflate din partea politicienilor. Au câștigat alegerile promițând că elimină pensiile speciale și acum evită din răsputeri să realizeze reforma. Le amintim că acest comportament mincinos va fi taxat de cetățeni la vot. Comunitatea Declic luptă pentru eliminarea inechităților denumite pensii speciale și nu se va opri până când aceste pensii nu vor fi tăiate.

Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Tăiați pensiile speciale.

Costul pentru montarea panourilor și a acțiunii de protest a fost acoperit exclusiv din donațiile membrilor Declic.

Puteți citi petiția urmând acest link, iar la acest link puteți vedea întreaga campanie Declic.