Blog 4 April 2023

Protest: pensiile speciale

Dacă și tu te-ai săturat să îi tot auzi pe politicieni promițând că taie pensiile speciale, iar mai apoi să nu se țină de cuvânt, hai cu noi. Mergem vineri, 7 aprilie, de la ora 17:30, în Piața Victoriei să o umplem cu mesajul „Tăiați pensiile speciale!”. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât mesajul nostru va fi mai vizibil. E ultima șansă să obținem tăierea acestor pensii uriașe. Hai să nu o ratăm. Te aștept la acțiunea Declic.

Asistăm la cea mai mare impostură. În loc să elimine inechitățile, coaliția PNL-PSD plânge de mila pensionarilor speciali care încaseză peste 4.000 de lei pe lună. Asta, în vreme ce 67% din pensionarii României trăiesc din pensii sub 2.000 de lei lunar.

Cu astfel de politicieni, nu ne rămâne decât să ieșim în stradă și să cerem eliminarea inechității dintre pensionari. Pentru asta, am pregătit 3 bannere lungi a câte 30 de metri fiecare, cu mesajul „Tăiați pensiile speciale!”Avem nevoie de cel puțin 100 de oameni, să ținem împreună pânzele în fața Guvernului.

Vom aduce cu noi o nacelă, din care fotojurnaliștii să surprindă imaginea cu mesajul Declic și clădirea Guvernului. Dacă nu vom fi suficient de mulți oameni în piață, le vom alimenta politicienilor ideea că cetățenii nu vor eliminarea pensiilor speciale.

Suntem 150.000 de semnatari ai petiției. Din aceștia, dacă cei din București și împrejurimi vin la protest, vom reuși să fim foarte vizibili. Mesajul va fi văzut din Palatul Victoria, va fi preluat de presă și va ajunge până la Bruxelles.

Așa, politicienii vor înțelege că îi poate costa votul alegătorilor dacă nu elimină pensiile acestea. Și, cu o lege corectă, acceptată și de Comisia Europeană, vom da mai puțini bani pentru pensiile speciale. Iar România va primi bani pentru investiții din PNRR. Imaginează-ți că România va putea accesa banii pentru consolidarea școlilor în caz de cutremur sau pentru construcția de noi autostrăzi. Și vom ști că și noi am pus umărul la această reușită.

Ca această speranță să devină realitate, te aștept vineri, 7 martie, de 17:30, în Piața Victoriei. Vino direct de la serviciu, ia cu tine colegi sau prieteni și hai să fim noi cei care punem umărul la eliminarea acestor privilegii care împart societatea în două.

Te așteptăm în piață. Eu și Miki, colega mea organizator, vom fi acolo împreună cu cei care vor coordona ridicarea pânzelor. Vom purta tricouri cu Declic, ca să fim ușor de recunoscut.

Apasă pe butonul de mai jos și răspunde la câteva întrebări, care să ne ajute să ne organizăm mai bine. E util să știm din timp dacă poți veni ca simplu participant sau ai vrea să fii unul dintre cei care ridică pânzele cu mesajul „Tăiați pensiile speciale!”

Pentru echitate,
Cătălina, Miki și echipa Declic

PS: PNL și PSD trag toate sforile ca să închidă gura societății civile și să dea liber la furt din banii publici. Tocmai ce încearcă să mărească pragul pentru abuz în serviciu, ca în vremea lui Dragnea. Și, probabil, apoi vor face tot posibilul să amâne tăierea pensiilor speciale, cu riscul pierderii banilor din PNRR. Dar, dacă noi suntem vocali, ca la OUG13, avem șansa să îi oprim. Vino și tu vineri, 7 aprilie, de la 17.30 în Piața Victoriei. Apasă aici și înscrie-te.