Blog 17 January 2023

România plagiatorilor

Dacă nici tu nu tolerezi România plagiatorilor, care se țin cu dinții de funcții publice, hai joi, 19 ianuarie, între 12:00-12:30, la Palatul Cotroceni. Vino să îi cerem președintelui Klaus Iohannis să îl demită pe ministrul plagiator Lucian Bode. Președintele este singurul care are această putere. Dacă nu vii cu noi, vom rata momentul și tot mai mulți plagiatori vor rămâne liniștiți în funcții publice.

Mă bazez pe tine, joi, 19 ianuarie, la protest?

După ce Universitatea Babeș-Bolyai a confirmat plagiatul din teza de doctorat a lui Lucian Bode, la Cotroceni s-au auzit doar greierii. Prin tăcerea față de plagiatul lui Bode, Klaus Iohannis ne arată că proiectul său de suflet este „România Plagiată”, nu „România Educată”.

În urmă cu 4 ani, președintele era mult mai tranșant față de cei care plagiază. „Dacă despre un politician apare discuţia că a plagiat, el pleacă din politică”, spunea Klaus Iohannis în 2019. Însă, când echipa plagiatorilor din Guvern, în frunte cu Lucian Bode și Nicolae Ciucă, e dată de PNL, președintele tace mâlc.

Doctorii în impostură nu au ce căuta în funcții cheie. Când președintele tace, e nevoie ca cetățenii să reacționeze. Uite care este planul.

Cu ajutorul unui umorist am transformat versurile de la „Gaudeamus Igitur” în imnul pentru România plagiatorilor, „Plagiamus Igitur”.

Mâine mergem la un studio să înregistrăm melodia plagiatorilor cu un cor. Iar joi, 19 ianuarie, negativul ne va ajuta să cântăm mai bine imnul în față la Cotroceni. Acesta va fi modul Comunității de a rupe tăcerea de la Administrația Prezidențială. Vom avea cu noi și un banner mare, cu mesajul „Bode a plagiat, trebuie revocat. Ce face Klaus Iohannis?” De asemenea, vom filma imnul pentru a-l promova pe rețelele sociale.

Însă, mă tem că planul nu va funcționa fără tine. Dacă nu ne arătăm nemulțumirea față de plagiatorul Bode, care se ține cu dinții de fotoliul de ministru, președintele și liderii PNL se vor face că plouă.

Te-ai săturat de impostorii cu diplome care nu se lasă duși din funcții? Atunci, renunță la pauza de prânz și vino și tu la protestul Declic. Ne vom organiza bine, pentru ca totul să dureze mai puțin de o oră.

E important să fim acolo când personalul din Administrația Prezidențială este la muncă. Așa ne vor vedea și nu vor mai putea să ne ignore. Hai să cânți și tu imnul imnul pentru România plagiatorilor, la Cotroceni, și să-i cerem președintelui să-l demită pe ministrul plagiator.

Vii și tu joi, 19 ianuarie, la protest?

Plagiatorii trebuie să plece,
Ana și echipa Declic

PS: Ministrul de Interne ar trebui să plece din minister pentru că a plagiat. Așa cum a plecat și fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu. Însă, pentru ca asta să se întâmple, trebuie să ne mobilizăm cât mai repede. Luna trecută, printr-un protest, am reușit să punem subiectul pensiilor speciale pe agenda Guvernului. Apoi, proiectul de lege care taie inechitățile a intrat în linie dreaptă. De asemenea, acum doi ani, printr-o acțiune cu elefantul auriu la Cotroceni, am reușit să obținem includerea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO. Hai să reușim și de această dată! Vino să cânți imnul plagiatorilor la Cotroceni, pentru ca Lucian Bode să fie revocat.