Actiune 25 February 2022

Solidaritate cu Ucraina

Semnează și tu declarația de solidaritate cu Ucraina apăsând pe acest link.

Am lansat ieri o declarație de solidaritate cu Ucraina și oamenii care trăiesc acolo. Dar un val de ură fără precedent s-a iscat pe pagina noastră de Facebook după lansarea apelului. Nu-mi vine să cred că sunt oameni care privesc cu satisfacție la ce li se întâmplă acum vecinilor noștri.

Securitatea Ucrainei înseamnă securitatea întregii Europe. Ceea ce se petrece acum acolo poate deveni într-o zi și soarta altor țări. Nimeni n-ar mai trebui, în zilele noastre, să trăiască angoasele unui conflict armat. Iar normalizarea discursului pro-război nu ar trebui să fie acceptabilă într-o societate democratică.

Acum este momentul să demonstrăm că pentru noi, membrii și membrele Comunității Declic, războiul nu este de tolerat. Acum este momentul să ne unim vocile și să le acoperim pe cele pro-război. Este momentul să fim alături de oameni la fel ca noi, care își doresc doar pace și liniște în țara lor.

Dacă noi nu acționăm, agenda publică va fi acaparată de discursul urii, de părerile extremiștilor și de propaganda de război.

Ce se întâmplă acum în Ucraina înseamnă groază, suferință și moarte pentru mii de adulți și copii. Înseamnă alte sute de mii de oameni care-și părăsesc chiar în aceste clipe casele și țara, în speranța de a supraviețui. Așa că îți adaugi și tu semnătura pe declarația de solidaritate cu oamenii din Ucraina? Fii parte din mișcarea pro-pace în Europa și nu lăsa propaganda să câștige!


Pentru pace și solidaritate cu Ucraina, pace în Europa,
Anduța și echipa Declic