Stire 12 November 2021

Sondaj Declic: Alianța guvernamentală PNL-PSD, respinsă de majoritatea românilor implicați civic

Alianța guvernamentală PNL-PSD nu este dorită de majoritatea românilor activi din punct de vedere civic, arată un sondaj Declic, la care au răspuns peste 18 000 oameni. Mai mult, românii se declară „furioși” pentru că votul lor de la alegeri ar fi acum ignorat.

Membrii Comunității Declic ne-au confirmat teama și furia care se resimt la nivelul societății. Această alianță este împotriva tuturor promisiunilor electorale din 2019 și 2020. De aceea, îi cerem președintelui să nu trădeze votul românilor și să refuze orice propunere de premier PNL-PSD.

Ana Racheleanu, campaigner Declic

Potrivit sondajului Comunității Declic, 34% dintre românii implicați civic cer președintelui să nu desemneze un premier PNL-PSD pe motiv că nominalizarea ar fi în dezacord cu votul de la alegeri. În plus, 27% dintre respondenți se opun alianței, indiferent care ar fi programul de guvernare.

De asemenea, 53% dintre cetățeni sunt îngrijorați de direcția în care se îndreaptă România. Iar 32% dintre cei care au răspuns la sondaj sunt furioși că votul de la alegeri le-a fost ignorat.

În urma sondajului, Comunitatea Declic îi solicită președintelui Klaus Iohannis să refuze orice propunere de premier PNL-PSD, pentru că este împotriva voinței exprimate la alegeri.

Sondajul a fost realizat prin e-mail, în perioada 9-11 noiembrie, și a fost completat de 18 165 de membri Declic.


Află mai multe informații și textul petiției „Iohannis, nu desemna un premier PNL-PSD!” în cadrul căreia a fost realizat acest sondaj Declic, dând click aici pentru campanie și aici pentru petiție.