Stire 28 April 2023

90% dintre cetățenii intervievați într-un sondaj intern spun că îi vor sancționa la vot pe politicieni, dacă pierd banii europeni din cauza pensiilor speciale

Peste 90% dintre respondenții unui sondaj al Comunității Declic au declarat că îi vor sancționa la votul de anul viitor pe politicienii care riscă banii europeni pentru a salva pensiile speciale

Peste 5.000 de cetățeni implicați civic au răspuns la sondaj, iar aproape 4.300 de oameni au spus că votul lor de la alegerile de anul viitor pentru Parlament, primării, Parlamentul European și președinție va ține cont de pierderea banilor din PNRR.

Declic a realizat acest sondaj în rândul membrilor comunității după ce presa a relatat că România riscă să piardă 4,5 miliarde de euro din PNRR – 1,3 miliarde de euro din cauză că nu a îndeplinit țintele asumate în fața Comisiei Europene în privința reformei în sistemul de energie și încă 3,2 miliarde de euro pentru că nu taie pensiile speciale. 

Mai mult, oamenii s-au declarat furioși și dezamăgiți de prestația politicienilor în gestionarea fondurilor europene. Într-un procent covârșitor, 93%, cei care au răspuns sondajului nu sunt deloc dispuși să accepte pierderea banilor europeni din PNRR, pentru salvarea pensiilor speciale.

În doar 24 de ore, peste 5.000 de cetățeni au răspuns sondajului Declic. Datele rezultate pot fi consultate în detaliu, în imaginile de mai jos.


Află mai multe despre Declic urmând acest link. Poți semna petiția Tăiație pensiile speciale chiar aici.