Victorie 11 May 2018

SOS Drumul nucilor

Aurora Popescu a inițiat petiția SOS Drumul Nucilor când și-a dat seama de potențialul pericol ca drumul Bălești – Mihăilești din județul Vrancea să rămână fără nucii care-l mărgineau de zeci de ani!

Autora Popescu: „Frumusețea acestui drum este de necontestat. Îl pune în categoria celor câteva rarități naturale din țară, alături de Cascada Bigar, de exemplu. Și fără a exagera. Facem, desigur, abstracție de asfaltul învechit, care trebuie refăcut.
În anii ’75, noi elevi atunci ai Școlii Generale Bălești, am plantat acești nuci. Aceștia au crescut încet încet ca și noi, și au devenit o podoabă de o frumusețe deosebită. De parcă răsplătesc munca unor opii care credeau în basme.
Ca șofer, dacă intrii pe acest drum treci printr-o lume de basm. Nu vrem ca aceștia să fie transformați în mobilier. Nu înțelegem de ce trebuiesc tăiați. Nucii nu sunt problema ci asfaltul de pe stradă.
Ajutați-ne să protejăm nucii. Avem puțin timp la dispoziție! ”

Astfel, ea a petiționat Ministerul Mediului să nu avizeze tăierea nucilor!

Și semnatarii s-au alăturat cauzei, peste 700 de persoane susținând-o pe Aurora. Iată câteva comentarii:

– Am plantat împreună cu toți elevii Școlii Generale în 1975 , eram in clasa a 6-a! Șoseaua trebuie asfaltată urgent!

– Am semnat pentru că acei nuci m-au văzut crescând zi cu zi… Nu pot spune câte amintiri am pe acea stradă, cât de mult mă jucam și cât de frumos era să stai ascuns de razele sorelui sub poalele acestor pomi extraordinari…

– Si eu cunosc ”drumul nucilor” . Sunt o frumusete de basm.

– Bunicii mei locuiesc în comuna, cunosc locul și ar fi într-adevăr o crima. Nucul este un copac protejat. Nu poți să tai asemenea copaci!

– Am vazut cum au taiat anul trecut pomii de pe marginea drumului ce trece prin rezervatia naturala padurea Ciornuleasa, jud. Călărași. Îți venea sa plângi. Nu s-a plantat nimic în loc într-o zonă cu arșiță vara. Nu mai vreau să văd așa ceva. Dacă sunt arbori bătrâni, trebuie replantați arbori tineri. Ne tranformam țara în deșert.

– Amintiri din copilărie! Drumul spre casa bunicilor!

– Face parte din viața comunității. Salvăm natura!

– Am semnat deoarece acel drum fără nucii n-ar mai avea nici-un farmec, nici-o poveste, nimic, va fi pur si simplu un drum pustiu cu gropii

– Acei nuci fac parte din copilaria noastră! Nu se poate să vina un Neica Nimeni cu o drujba să îi taie!

– Este cel mai frumos drum pe care îl stiu…parca esti intr-un tunel facut de natură…păcat de drum…ar trebui asfaltat.

– Am semnat pentru că susțin păstrarea frumusetii peisajului natural.

– Drumul nucilor e o amintire plăcută a copilăriei mele!

– Este un peisaj superb !

– Mai bine ar fi sa refaceti drumul, nu săa tăiați nucii.

– Am semnat deoarece iubesc natura, iar peisajul este unul de poveste. Vedem, din nou, care este interesul administratiei judetene. Îi intereseaza taierea nucilor, nu asfaltarea strazilor.

– Verdele amar al nucilor.

– Sunt de o frumusete rara si nu vreau sa se distruga

– Am semnat pt ca imi place natura,imi place viata.