Actiune 19 November 2020

Trebuie să vezi acest film

Tot ce am făcut până acum ca să atragem atenția asupra copiilor agresați sexual nu i-a mișcat cu nimic pe ministrul Justiției și pe Procurorul General al României. Așa că am filmat un material video în care îi facem de rușine. Dacă acest film va ajunge la sute de mii de oameni, Predoiu și Scutea nu vor mai avea liniște. Ne ajuți și tu cu un share? Poți distribui clipul direct pe Facebook sau prin megafonul Declic, pe whatsapp sau mail.


Trebuie să-ți mărturisim că am început cu mari emoții această campanie. La cât de puțin se vorbește despre copiii abuzați sexual, ne-am temut că nimănui nu-i pasă. Dar uite că, în nici trei luni, ne-am strâns peste 90 de mii de semnatari ai petiției „Nu mai lăsați prădătorii sexuali să scape!”.

Însă, din păcate, autorităților chiar nu le pasă. Ne-am convins la cele două discuții la care am luat parte la Ministerul Justiției.

Prima întâlnire a fost în septembrie, când am mers să-i ducem lui Cătălin Predoiu petiția noastră, dar am fost redirecționați către alți oameni din minister. Aceștia ne-au primit fără niciun plan de acțiune, doar cu promisiuni. Și apoi ne-au dus cu vorba două luni de zile, tot amânând o a doua întâlnire. În cele din urmă, ne-am văzut online, zilele trecute.

Denisa, colega noastră, s-a prezentat cu propuneri clare, pregătite cu experți care știu bine lipsurile din sistemul judiciar. Șocul a fost să audă, după două luni, aceleași promisiuni de la oamenii lui Cătălin Predoiu. Din nou s-au prezentat fără niciun plan concret de acțiune. Parcă eram în filmul „Ziua cârtiței”.

În sinea ei, Denisa s-a înfuriat. Pare că șefii din Justiție vor doar să-i lăsăm în pace. Dar noi nu putem să le facem pe plac, când, la fiecare șase ore, un minor este abuzat sexual în România.

Trebuia să facem ceva ca să atragem atenția asupra ministrului Justiției și asupra Procurorului General. Așa că am filmat un material video, în care le-am bătut obrazul lui Cătălin Predoiu și Gabrielei Scutea. Denisa a explicat, pas cu pas, ce ar fi trebuit să facă cei doi pentru copiii agresați sexual. Am arătat că, în spatele vorbelor pline de promisiuni ale celor din minister, nu e nimic. Abuzatorii se bucură de libertate, în timp ce victimele nu mai dorm, de frică. Iar șefii din justiție se bucură de liniște.

Acum, gândește-te ce impact vom avea noi, cei peste 90.000 de semnatari ai petiției privind agresiunile sexuale, dacă dăm acest film mai departe către 3 prieteni. Vom ajunge la peste 270.000 de oameni, cam atât este populația unui oraș mare în România!

Cu siguranță, dacă sute de mii de oameni îi vor arăta cu degetul pe Ministrul Justiției și pe Procurorul General, le va crăpa obrazul de rușine. Și vor trece odată la fapte. Nu le-ar mai arde să rămână nepăsători, dacă până și cunoscuții i-ar privi cu disprețul pe care îl merită.

Ca efortul nostru să aibă un așa impact, trebuie să începem să distribuim filmul acum. În curând vin alegerile parlamentare și, după cum știm, atenția se va muta pe alte subiecte. Iar Predoiu și Scutea vor sta liniștiți, că nu va mai avea cine să-i deranjeze.

Nu putem lăsa ca problema copiilor abuzați sexual să rămână mereu într-un con de umbră, pentru că alte subiecte își găsesc locul cu prioritate pe agenda publică. Ce zici, îți faci timp chiar acum să apeși butonul de mai jos și să trimiți acest film către familie și prieteni sau către cunoscuți care îți împărtășesc valorile?


Recent, Denisa a citit în presă despre o fetiță abuzată sexual de o rudă. Anchetatorii au ținut copilul opt ore la audieri, fără psiholog. Au mai și intimidat victima, de a ajuns să își schimbe declarațiile. Apoi, oamenii legii au trimis copilul agresat acasă, unde locuia și prădătorul. De acesta nici nu s-au interesat. Așa funcționează sistemul nostru, iar șefii din justiție nu au nicio problemă cu asta. Hai să ne strângem sute de mii cei care le batem obrazul. Dă share acum la clipul despre Scutea și Predoiu!