Blog 8 June 2023

Trei prieteni pot afla de petiție

Apasă butonul de mai jos și trimite la cel puțin 3 prieteni petiția de solidaritate cu revendicările profesorilor. Mai avem nevoie de mai puțin de 14.000 de semnături pentru a ajunge la 100.000.

Guvernul încearcă să omoare greva celor in sistemul din învățâmânt. Încearcă să demoralizeze profesorii și să creeze conflict între aceștia și părinți.

Am urmărit ieri, cu surprindere, declarațiile ministrei Educației. Ligia Deca spunea că doar 60% dintre profesori mai sunt în grevă. Cu alte cuvinte, că 40 de procente au renunțat.

Semnalul pe care încearca să-l transmită autoritățile greviștilor e clar: greva s-a cam dezumflat, mai bine renunțați și voi. Îmi părea evident că sunt informații false și astăzi a venit confirmarea.

E vorba de o manipulare grosolană. Peste 90 % dintre profesorii care au intrat în grevă continuă protestul. [1] Ministra Deca a omis să spună că procentul de 60 % se referă la numărul total al celor angajați în învățământ, nu al celor intrați inițial în grevă.

Pe alt „front”, mai ales televiziunile și ziarele ce primesc fonduri de la guvern , abundă în știri despre părinți supărați. Aceștia le cer profesorilor să încheie greva pentru a nu da peste cap examenele ce urmează.

Părinți îngrijorați există, fără îndoială. Am văzut și eu postări pe facebook în care aceștia spun că sunt nevoiți să pună binele copiilor lor înainte de interesele dascălilor.

Dar m-am întâlnit chiar eu cu zeci de părinți, la protestul de săptămâna trecută. Cu toții spuneau că sunt cu totul alături de profesori. Aceste mesaje nu ajung însă la știri.

Ceea ce încearcă să ascundă cei din guvern e că, de fapt, greva continuă din vina autorităților. Deja e clar pentru toată lumea că se pot găsi bani pentru toată salarii decente în învățământ. Trebuie doar tăiate pensiile speciale.

Dar am înțeles deja că guvernanții nu vor să taie de la ei și să dea profesorilor. Asta pentru că mulți dintre ei sunt beneficiari de pensii speciale, Premierul Ciucă este cel mai bun exemplu. Așa că strategia lor e să-i transforme pe profesori în personaje negative detestate de toată țara. Asta ca să poată înăbuși greva mai ușor.

Avem un plan pentru a contra dezinformarea venită dinspre Guvern. Primul pas e să ajungem la 100.000 de semnatari ai petiției„Susținem greva din învățământ”. Iar mâine dimineață să trimitem un comunicat de presă prin care să anunțăm că petiția noastră a depășit suta de mii.

Celor ce lucrează în presă la plac cifrele rotunde. De fiecare dată când trimitem un comunicat despre o petiție de succes cu un număr uriaș de semnături, suntem preluați de zeci de ziare, radiouri și televiziuni.

Așa că implică-te pentru ca petiția pe care ai semnat-o și tu să ajungă la 100.000. Ar fi un număr uriaș, închipuie-ți un stadion  de două ori cât Arena Națională, plin. Dacă reușim, trimitem comunicatul de presă chiar mâine când se anunță un nou protest al profesorilor.

Așa dăm peste cap planul celor din Guvern. Schimbăm narativul care acum domină presa și care spune că profesorii nu se mai bucură de susținerea celorlalți.

Apasă butonul de mai jos și invită cel puțin 3 prieteni să semneze petiția. Mai avem nevoie doar de 14.000 de semnături. În momentul în care ajungem la 100.000 trimit comunicatul spre întreaga presă.

Îți mulțumim pentru solidaritate,
Antoniu și echipa Declic

PS: Chiar când scriu aceste rânduri am primit o invitație la un protest de solidaritate cu profesorii, organizat în Cluj de părinți. Sunt sigur că se va întâmpla la fel și în alte mari orașe. În doar câteva minute, peste 300 de oameni și-au anunțat interesul pentru eveniment. Voi merge și eu, poate ne vedem acolo! Dar, mai întâi, haide să ajungem la 100.000 de semnatari ai petiției. Trimite-o acum spre 3 prieteni.