Victorie 11 December 2019

Tren direct, cerut și obținut pe CampaniaMea

Locuind în România, observi la tot pasul ce nu merge în jurul tău. Comunitatea noastră a făcut declicul și a realizat că putem face ceva în sensul acesta. Cum echipa Declic este prea mică pentru a rezolva toate problemele din societate, apelăm la spiritul combativ al membrilor Declic și le dăm puterea și tehnologia să schimbe ei lucrurile în România.

CampaniaMea este platforma prin care oricine poate iniția o petiție, iar apoi dezvolta o campanie cu miez de schimbare. Echipa Declic este pregătită să ofere ajutor pentru ca membrii să vadă campaniile victorioase, de la design și inspirație, la texte și propagarea mesajului. Tot ce trebuie tu să faci este să te gândești la problema care te agasează și să dai click aici pentru a deschide o petiție.

Mircea Constantin este unul dintre declicării care s-au ambiționat să rezolve problema. El a inițiat petiția „Tren direct, in timpul zilei, din Bucuresti pentru Valea Jiului si jud. Hunedoara”, adresată către CFR Călători. Ca administratori ai căilor ferate române, ei au posibilitatea de a crea conexiuni între regiunile țării.

Petiția de pe platforma CampaniaMea:

Cerem ca CFR Călători să prelungească ruta trenului IR 1823 spre județul Hunedoara. Astfel se va asigura legătura directă, pe timp de zi, între București și Petroșani, respectiv Simeria/Deva.

Cinci motive i-au determinat pe cei de la CFR să acționeze în sensul campaniei lui Mircea, care a strâns peste 1.000 de semnături din localitățile vizate.

  1. Nu există legătură directă, pe timp de zi, cu plecare dimineață din București către Valea Jiului și județul Hunedoara.
  2. În intervalul orar 8-17, în cursul săptămânii, iar sâmbătă între orele 10-19, nu există cursă din Târgu Jiu către destinațiile Petroșani, Simeria, Deva.
  3. Nu există un tren de legătură cu IR 1823 (ruta București – Craiova – Târgu Jiu) care să asigure transportul călătorilor către Petroșani.
  4. Introducerea unei rute pe Valea Jiului va beneficia zona prin turiștii care se vor putea deplasa cu ușurință spre Vale, în special către stațiuni montane: Parâng, Straja și tot județul Hunedoara.
  5. Va facilita și legătura călătorilor cu alte mijloace de transport public din Petroșani și Valea Jiului, pe ruta Petroșani-Vulcan-Lupeni-Uricani, respectiv Petroșani-Petrila-Lonea. Acesta circulă până la ora 22:00.

Petiția lui Mircea a avut câștig de cauză în mai puțin de un an de zile.

Dragi prieteni,
Va scriu cu foarte mare bucurie, iar vestile bune trebuie sa circule si sa ajunga la cat mai multi.
Împreună am reusit si ne-am facut auziti, cu strangerea de semnaturi prin petitie; prin implicarea directa a unor persoane care au crezut ca se poate, Adina Vintan(Petrosani) sau Cristian Tanase(Bucuresti) si prin implicarea institutiilor publice, care au raspuns pozitiv si s-au alaturat la campania noastra, cum ar fi Primaria Petrila.

Vom avea legatura directa, pe timp de zi, intre Bucuresti si Petrosani, respectiv Simeria.

CFR Calatori, nu a fost indiferent fata de cerinta noastra si a decis, pentru cetatenii din Valea Jiului si publicul calator, de la noul mers de tren, 2019-2020, care va intra in vigoare in decembrie, sa prelungeasca trenul IR 1823 Bucuresti-Craiova-Tg Jiu la Petrosani-Subcetate-Calan-Simeria, cu plecare din Bucuresti Nord la ora 08:45.

Schimbarea se produce atunci când oameni obișnuiți ca mine și ca tine își unesc forțele pentru lucrurile în care cred cu adevărat.
Vă mulțumesc că sunteți alături de mine,

Mircea Constantin

Inițiază și tu o petiție cu miez de schimbare pe CampaniaMea!

Află mai multe despre comunitatea Declic dând apăsând aici.