Victorie 31 October 2019

Tren direct din București spre Valea Jiului

În urma campaniei la care au participat peste 1000 de cetățeni, CFR Călători a decis să prelungească traseul trenului IR 1823 București-Craiova-Tg Jiu la Petroșani-Subcetate-Călan-Simeria, cu plecare din București Nord la ora 08:45, începând cu noul mers al trenurilor 2019-2020, care va intra in vigoare în decembrie 2019.

Cerința:

Am cerut CFR Călători să prelungească ruta trenului IR 1823 spre județul Hunedoara. Astfel se va asigura legătura directă, pe timp de zi, între București și Petroșani, respectiv Simeria/Deva.

Schimbarea se produce atunci când oameni obișnuiți își unesc forțele pentru lucrurile în care cred cu adevărat.” – Mircea Mariș, inițiator petiție

Motivația:

  1. Nu există legătură directă, pe timp de zi, cu plecare dimineață din București către Valea Jiului și județul Hunedoara.
  2. În intervalul orar 8-17, în cursul săptămânii, iar sâmbătă între orele 10-19, nu există cursă din Târgu Jiu către destinațiile Petroșani, Simeria, Deva.
  3. Nu există un tren de legătură cu IR 1823 (ruta București – Craiova – Târgu Jiu) care să asigure transportul călătorilor către Petroșani.
  4. Introducerea unei rute pe Valea Jiului va beneficia zona prin turiștii care se vor putea deplasa cu ușurință spre Vale, în special către stațiuni montane: Parâng, Straja și tot județul Hunedoara.
  5. Va facilita și legătura călătorilor cu alte mijloace de transport public din Petroșani și Valea Jiului, pe ruta Petroșani-Vulcan-Lupeni-Uricani, respectiv Petroșani-Petrila-Lonea. Acesta circulă până la ora 22:00.