Stire 30 October 2015

Up-date Someș: se sistează lucrările

Protestul anunțat împotriva distrugerii malurilor Someșului a avut loc în data de 29 octombrie. S-au adunat mai bine de 100 de participanți. A venit și primarul să vorbească (mai mult cu presa decât cu cetățenii) despre "ample dezbateri publice", "pietonale", a menționat și cuvântul "referendum".

Protestul anunțat împotriva distrugerii malurilor Someșului a avut loc în data de 29 octombrie. S-au adunat mai bine de 100 de participanți. A venit și primarul să vorbească (mai mult cu presa decât cu cetățenii) despre “ample dezbateri publice”, “pietonale”, a menționat și cuvântul “referendum”.

“Chiar înainte să plec de la primărie am dat ordin să fie oprite lucrările. Vom reface doar trama stradală şi trotuarul care există, iar malul Someşului va fi adus la situaţia iniţială. După ce vom avea studiul de mobilitate vom organiza o dezbatere publică având toate soluţiile pe masă, inclusiv pe cele de promenadă şi de creare a unei piste de biciclete. Este chiar posibil să organizăm un referendum local” a declarat Emil Boc.

Protestatarii, mulți veniţi pe biciclete i-au strigat în timp ce dădea interviuri presei: ne-aţi minţit!, o să vă credem când o să mergeţi la primărie pe bicicletă!, nu vă mai credem, domnule primar!, domnule primar, una ziceţi, alta faceţi!.

Prietenii Someșului vor fi vigilenți și vor verifica dacă primăria și Emil Boc se țin de cuvânt.