Blog 27 March 2023

Zi decisivă pentru pensiile speciale

Astăzi este o zi decisivă pentru pensiile speciale. Politicienii de la PNL și PSD vor să dea raportul în comisiile Senatului pentru legea de reformare a pensiilor. Apoi legea va merge rapid la plen pentru votul final. Ieri, discuțiile au ținut până târziu în noapte. PNL și PSD nu au ajuns la nicio înțelegere. Fii sigur că presiunea din partea beneficiarilor de pensii speciale s-a resimțit din plin. Dar cerințele legitime ale cetățenilor, care nu mai vor să fie risipit banul public pe aceste privilegii nemeritate, nu cred că au fost menționate.

Știu că ai tot luat atitudine împotriva pensiilor speciale. Mai găsește-ți timp preț de 5 minute și trimite-le un mesaj direct și convingător lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Îi vom bombarda cu mesaje și vom face tot ce este necesar pentru a le arăta că nu mai acceptăm nicio scuză penibilă. Apasă pe butonul de mai jos și scrie-le și tu chiar acum:

Astăzi, PNL și PSD se pregătesc să pună în aplicare un plan monstruos pentru ideea de democrație. Vor să treacă prin Parlament proiectul tăierii pensiilor speciale, cu amendamente discutate azi noapte, în secret.

Nimeni nu știe ce conțin amendamentele. Tot ce am aflat din presă este că Ciucă și Ciolacu nu sunt de acord cu tăierea pensiilor pentru polițiști, militari, foști securiști și magistrați. Or, asta înseamnă că nu vom avea nicio reformă reală în sistemul pensiilor. Și nici bani de la UE, așa cum ne-a fost înțelegerea prin PNRR.

Dar, dacă noi intervenim, mai avem o șansă. Este momentul să ne unim și să acționăm. Acum trebuie să cerem, cu fermitate, liderilor PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, să taie pensiile de lux. Să le spunem că, dacă nu își vor respecta promisiunea și îi vor răsfăța în continuare pe cei cu pensii speciale, îi vom sancționa și noi la vot. Alegerile sunt aproape și voturile cetățenilor sunt cele care contează.

Găsește și tu 5 minute în programul tău și trimite un mesaj către cei doi politicieni. Le vom umple căsuțele de mail chiar înainte de începerea discuțiilor din Parlament. Și atunci, nu vor putea să pretindă că nu au știut ce vor alegătorii.

Suntem 150.000 de semnatari ai petiției Tăiați pensiile speciale. Dacă 10% dintre noi trimitem astăzi mesaje, vor fi 15.000 de cereri pe masa liderilor PNL și PSD. Ne vom face vocea auzită și, poate, chiar ascultată.

Apasă pe butonul de mai jos, scrie un mesaj în care să te semnezi cu nume și prenume, pune un titlu și trimite-l. El va ajunge prin sistemul Declic direct în căsuțele de mail ale lui Ciucă și Ciolacu. Presiunea noastră va putea face diferența, pentru că PNL și PSD încă se ceartă pe amendamente.

Îți las mai jos câteva idei de mesaje, ca să te inspire:

  • Avem șansa la o reformă reală a sistemului de pensii, care să înlăture privilegiile și să asigure o distribuție echitabilă a fondurilor. Nu o ratați, pentru că veți rămâne în istorie ca politicienii care au putut să elimine inechitățile și au refuzat!
  • Introduceți un sistem de contribuții echitabil, cu posibilitatea pensionării după niște ani de muncă, nu în apogeul carierei, la 45 de ani.
  • Pensiile speciale reprezintă un privilegiu nejustificat pentru anumite categorii de persoane și împiedică dezvoltarea economică și socială a țării prin subfinanțarea altor sectoare. România riscă să piardă fondurile europene dacă nu ia măsuri în privința pensiilor speciale, iar acești bani sunt necesari pentru investiții în infrastructură, sănătate și educație.
  • Politicienii au responsabilitatea de a servi interesele cetățenilor și de a lua măsuri care să ducă la bunăstarea și prosperitatea acestora. Eliminarea pensiilor speciale este o măsură importantă în acest sens.
  • Vom ține minte la anul, când sunt alegeri, care a fost poziția PNL și PSD în privința tăierii pensiilor speciale. Într-o țară în care pensionarii își numără banii pentru mâncare de la o zi la alta, pensiile speciale sunt o lipsă de respect, iar singurii vinovați sunt politicienii care mențin acest privilegii.

Pentru a fi luați în considerare, păstrează un ton ferm, dar cuviincios și elocvent. Dacă nu depunem un minim efort să le trimitem un mesaj acum, să nu ne mirăm că vor pretinde că nu au știut ce părere avem noi, plătitorii de taxe, privind pensiile lor speciale.

Pentru echitate,
Cătălina și echipa Declic

PS. Câteodată am impresia că politicienii de la noi mai degrabă ar da foc la țară decât să taie pensiile speciale. Sunt mai degrabă dispuși să piardă trei miliarde de euro de la UE, adică aproape jumătate din tot bugetul pentru Educație, doar ca să-și păstreze privilegiile foștii angajați ai instituțiilor de forță. Trimite-le și tu un mail acum celor doi capi de partid ca să înțeleagă și ei că România nu e doar a specialilor, ci și a cetățenilor de rând. Apasă aici și scrie-le.