Actiune 6 November 2020

Despre clima: tu, eu și Dragoș Pîslaru

Mobilizarea noastră pentru a opri finanțarea combustibililor fosili a avut ecou. Europarlamentarul Dragoș Pîslaru ne-a spus că este dispus să participe la o dezbatere cu membrii Declic. Așa că am acceptat, pentru că este esențial să îi explicăm de ce e important să excludă gazele și petrolul din finanțarea europeană pe care și România o va primi.

Am stabilit o dezbatere online sâmbăta aceasta, 7 noiembrie, de la ora 18.00. Vor fi alături de noi și reprezentanți ai altor organizații de mediu, din România și din străinătate, pentru a ne expune punctul de vedere comun.

Avem nevoie și de această dată de tine. Cu cât vom fi mai mulți membri Declic la dezbatere, cu atât Dragoș Pîslaru va înțelege că vocea cetățenilor trebuie ascultată. Te înscrii și tu?

Intră aici și înscrie-te. Durează doar un minut. Păstrează adresa (linkul) paginii și hai alături de noi sâmbătă, de la ora 18 la 19. Vei primi și un e-mail de confirmare, de unde poți să accesezi sesiunea video sâmbătă.


Dacă grupul Renew, din care face parte europarlamentarul, va vota un plan de redresare economică care include combustibili fosili, atunci efectele asupra climei vor fi devastatoare.

Discuția are loc sâmbătă, cu 2 zile înainte de votul din Comisia de Afaceri Economice a Parlamentului European. Un moment bun pentru a le transmite eurodeputaților un mesaj de forță al activiștilor de mediu și al cetățenilor cărora le pasă de viitorul lor.

De aceea, te invit să ne fii alături la dezbaterea online. Știu că e sâmbătă seară și poate ți-ai făcut planuri pentru weekend, însă fă cumva și ia-ți o oră, de la 18.00 la 19.00, și vino să îi transmiți mesajul tău lui Dragoș Pîslaru.

Pregătește-ți un ceai, deschide-ți laptopul și vezi ce are de spus. Apoi hai să vedem ce răspunde la întrebările noastre.

Peste 1.500 de membri Declic s-au mobilizat și le-au scris celor 3 europarlamentari români responsabili pentru proiectul de finanțare. În urma mesajelor noastre, Dragoș Pîslaru a reacționat și a acceptat să discutăm într-o întâlnire online. Ca presiunea să funcționeze și de această dată, trebuie să fim la fel de mulți. Imaginează-ți cum va răspunde eurodeputatul în privința promovării gazului, știind că 1-2 mii de oameni îl urmăresc.

Intră aici și înscrie-te. Folosim o platformă numită Crowdcast. După înscriere, cu nume și adresa de email, vei putea sâmbătă să iei parte la discuție. Păstrează adresa (linkul) paginii și hai alături de noi de la ora 18.00 la 19.00.


Nu uita să te înscrii la Crowdcast. Vei urmări discuția online, ca pe o emisiune la TV. Vei putea să scrii în timp real pe chat, iar mesajul tău va ajunge la Dragoș Pîslaru. Intră aici și înscrie-te.


Află mai multe informații urmând acest link.