Actiune 18 June 2021

Hai la coregrafia-protest

Ești unul dintre membrii Declic implicați în campania de tăiere a pensiilor speciale. Avem nevoie de tine, ca să cerem Guvernului să își respecte promisiunea electorală și să taie aceste pensii nesimțite.

Pe 25 iunie, la ora 19:00, vom face un eveniment în Piața Victoriei: o coregrafie vizibilă din avion, cu mesajul „Tăiați pensiile speciale”. Pentru a realiza coregrafia, avem nevoie de 100 de membri Declic. Am înștiințat deja Primăria despre acțiunea de protest, acum trebuie să adunăm participanții. Poți participa și tu la coregrafie? Dacă da, completează formularul apăsând butonul de mai jos:


O să îți spunem, în rândurile de mai jos, cum am ajuns să luăm această decizie, după ce câteva luni ne-au fost puse într-una bețe în roate.

La finalul iernii, după acțiunea cu schiorii care au coborât pârtia de la Poiana Brașov cu mesajul „Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”, am vrut să punem bannere uriașe lângă Parlament și Guvern, cu același mesaj. Dar nicio firmă de publicitate stradală nu a acceptat mesajul, de teamă că își va pierde licența de funcționare. Evident că problema nu erau pădurile, ci specialii și pensiile lor.

Apoi, am bătut palma pentru un mesaj pe o mașină cu ecran led, care s-ar fi plimbat prin tot Bucureștiul. Am strâns chiar și bani de la membri, însă când să afișeze mesajul, ne-au anunțat că nu au aviz de la Primăria Capitalei. Nu ne-am lăsat și am încercat să cumpărăm publicitate pe autobuzele RATB sau la metrou. Și acolo am fost refuzați, când au văzut mesajul.

Am realizat că se tem de campania Declic, pentru că, de fapt, nu vrea nimeni să fie respectată promisiunea electorală de a tăia pensiile speciale. Acțiunea din iarnă, când am protestat pe pârtie și apoi am pus un mesaj uriaș pe DN1, le-a creat o problemă de imagine celor din coaliția de guvernare. Așa că acum fac tot posibilul să ne țină gura închisă, pentru că aliatul lor e tăcerea.

Dar nu ne pot opri. Vom face acțiunea chiar în fața Guvernului, în Piața Victoriei. Trebuie să le arătăm că, dincolo de pârghiile lor politice, cetățenii se mobilizează și acționează. Pentru asta, avem nevoie de tine. Trebuie să ne strângem 100 de membri Declic în Piața Victoriei și să ridicăm bannerele cu mesajul „Tăiați pensiile speciale!”. Mesajul va fi vizibil chiar și din avion, iar noi îl vom fotografia de pe clădirile înalte de vizavi de Guvern.

Așa, vor fi în atenția publică și îi vom obliga să acționeze. Chiar și CCR a spus că pensiile speciale pot fi tăiate, mai puțin cele ale magistraților. De aceea, cerem Guvernului să facă un proiect de lege și să îl trimită în Parlament până la vacanță, adică până pe 30 iunie.

Au întins coarda ignorării și nepăsării, și-au încălcat promisiunile electorale. Au anunțat că nu mai măresc alocațiile copiilor, nici pensiile celor care au cotizat o viață din salariile lor, apoi au anunțat că limitează accesul la pensionarea anticipată. Totul, pe motiv că nu sunt bani la buget.

În această vreme, pe specialii pensionați chiar și la 45 de ani, guvernanții nu îi deranjează. E prea mult, e timpul să arate că se țin de programul de guvernare. Dacă nu, să își asume eșecul.

Hai și tu să realizăm imaginea uriașă din Piața Victoriei, în așa fel încât să punem subiectul pe agenda publică și să obligăm Guvernul să acționeze. Am înștiințat primăria, avem voie să ne strângem 100 de persoane în piață, suficiente cât să organizăm coregrafia. Vom respecta distanțarea și măsurile de siguranță.

Poți participa și tu? Dacă da, apasă pe butonul de mai jos și lasă-ne datele tale: