Stire 24 November 2021

Protest: Bătaie pentru ciolan la Parlament

Comunitatea Declic a pus în scenă o bătaie pentru ciolan a politicienilor, în cadrul unui protest care a avut loc la Parlament miercuri, 24 noiembrie, chiar în timpul audierilor pentru noul Guvern. În jurul unui ciolan imens, trei membri Declic i-au interpretat pe Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu într-o altercație publică, arătând penibilul situației politice actuale.

Aceștia au făcut o demonstrație de abilități tactice, apelând fie la viclenie, fie la forță brută, pentru a prinde o bucată mai mare de ciolan. Întreaga scenetă s-a încheiat cu o horă a unirii, ce corespunde momentului desemnării lui Nicolae Ciucă drept premier al coaliției PNL-PSD-UDMR.

PNL a primit votul electoratului pentru că a promis că va desființa Secția Specială, că va îndrepta toate legile toxice date de PSD pentru a îngropa justiția și că va tăia pensiile speciale. Astăzi, de mână cu PSD, liberalii cer un vot de încredere. Chiar dacă îl primesc pe al parlamentarilor, noi, cetățenii, nu putem avea încredere într-o alianță cu viziuni diametral opuse. De aceea, Declic va fi activ în această perioadă și nu vom permite ca statul de drept să fie călcat în picioare în lupta pentru ciolan.

Ana Racheleanu, campaigner Declic

Protestul are la origine un sondaj realizat în rândul a peste 18.000 de membri Declic. În urma sondajului a reieșit că mai mult de jumătate dintre respondenți simt că votul lor a fost trădat, odată cu desemnarea de către președinte a unui premier susținut de nou formata coaliție. În acest sens, Declic a lansat și petiția „Iohannis, nu desemna un premier PNL-PSD!

Am pus în scenă această bătaie pentru ciolan, pentru ochii politicienilor. Să vadă și ei cât de ridicoli sunt și să înțeleagă că penibilul alianței PNL-PSD-UDMR va rămâne pentru totdeauna în istoria rușinoasă a României.

Ana Racheleanu, campaigner Declic

Costurile acestei acțiuni au fost achitate integral din mici donații ale membrilor comunității.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, peste 900 000 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă.