Email 29 September 2020

Chiar nu contează cine votează, doar cine numără voturile?

E halucinant ce se întâmplă la București. La fiecare oră apar tot mai multe dovezi care demonstrează o fraudă de neimaginat la alegerile locale.

Un candidat PSD pentru Sectorul 1 a fost prins cu 473 de procese-verbale asupra sa. Există deja un dosar penal pentru falsificarea proceselor verbale de la secțiile de vot. La alte sectoare, partidele politice au comparat procesele verbale cu înregistrările de la AEP. Au depistat că sute de voturi pentru PNL și USR-PLUS au fost transferate către alte formațiuni politice. Iar acesta poate fi doar vârful icebergului, atât cât au putut descoperi observatorii din secțiile de votare.

Dacă lucrurile rămân așa, nu vom ști dacă primarii sau consilierii locali sunt cei pe care i-am ales noi sau sunt niște hoți neprinși. Și nu vom ști dacă e vorba de câteva cazuri izolate, sau de un sistem infracțional generalizat care falsifică rezultatul alegerilor din întreaga țară.

Situația este deosebit de gravă și nu poate fi rezolvată de o anchetă punctuală ca cea lansată deja de Poliție. Este nevoie de o implicarea amplă și imparțială a Parchetului General. Așa că am lansat o petiție prin care-i cerem Procurorul General al României, Gabriela Scutea, să dispună începerea unei anchete sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dacă și pe tine te revoltă ceea ce se întâmplă, semnează și distribuie petiția.

Nu ar fi prima dată când reușim să ne facem ascultați de cei de la Parchetul General. Am mai avut o petiție pe care le-am adresat-o. E vorba de cazul pădurarului Liviu Pop, ucis la datorie. Și am fost ascultați, ancheta a fost mutată de la Maramureș la București, iar suspectul principal a fost arestat.

Dar am fost peste 30 000 de semnatari ai petiției și măcar atâția trebuie să fim și acum. Hai să strângem cât mai repede aceste semnături! Acum toată lumea vorbește despre posibila fraudare a alegerilor locale, dar dacă lăsăm să treacă niște zile riscăm să se aștearnă liniștea. Dacă se mușamalizează cazul nu vom ști dacă nu cumva suntem conduși de niște impostori al căror loc e la pușcărie, nu la primărie.

Semnează acum și distribuie petiția prin care cerem anchetarea acuzațiilor de fraudă la alegerile locale, din Capitală.

Situația ne-a adus aminte de celebra frază rostită de Stalin care le explica contemporanilor că nu contează cine votează, contează cine numără voturile. De fiecare dată când am votat, am făcut-o cu speranța că votul nostru chiar contează. Oare am fost un naivi?! Avem nevoie de răspunsuri urgente și acestea trebuie să vină de la Parchetul General. Altfel încrederea alegătorilor în procesul electoral riscă să se prăbușească. La fel și numărul celor care vor mai ieși la vot! Pentru a evita asta, semnează și distribuie petiția.