Stire 14 June 2022

Tudor Brădățan, fondator al Declic, alături de Barack Obama

Tudor Brădățan, fondator al Declic, alături de Barack Obama, la Summitul Democrației de la Copenhaga din 2022, pe 10 iunie

Reprezentantul comunității Declic, Tudor Brădățan, a participat, alături de fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, la sesiunea „Organizarea Democratică în Era Digitală” pe care fostul lider american a susținut-o în închiderea ,,Summitului Democrației de la Copenhaga’’, în 10 iunie 2022.

De asemenea, reprezentantul Declic a participat, sâmbătă, 11 iunie, și la un atelier interactiv cu președintele Obama și alți lideri-bursieri ai Fundației Obama 2020 și 2022 pentru a dezbate provocările cu care se confruntă în țările și regiunile din care provin, dar și idei de impact pentru progresul acestora.

Totodată, în calitate de bursier al Fundației Obama, Tudor Brădățan a participat și la o serie de sesiuni de învățare alături de ceilalți colegi-lideri din cadrul Fundației, unde au discutat despre viziunea lor pentru regiune și despre soluții pentru întărirea democrației.

În cadrul sesiunii din 10 iunie de la Summitul pentru Democrație de la Copenhaga, Tudor Brădățan s-a alăturat, pe scenă, altor doi colegi-lideri ai Fundației Obama din Europa. Alături de fostul președinte Obama, a discutat despre abordări inovatoare privind participarea la democrație și consolidarea instituțiilor în era informației digitale. Sesiunea înregistrată poate fi urmărită aici.

Tudor Brădățan este fondatorul și directorul executiv al Declic, cea mai importantă organizație digitală de campanii din România. Comunitatea Declic este formată din aproape 1,2 milioane de membri, cetățeni obișnuiți care trăiesc în România sau în străinătate, care militează activ pentru o societate dreaptă. Justiția, schimbările climatice, statul de drept, defrișările ilegale sau educația sunt principalele domenii în care comunitatea Declic s-a implicat și a generat schimbări. De exemplu, în 2019, prezența la vot în România pentru Parlamentul European a crescut cu 19% și datorită eforturilor comunității Declic, iar la alegerile locale, 1,8 milioane de tineri au mers la vot.

Peste 60 de membri ai burselor ,,Obama Leaders 2020 și 2022’’ au participat, la Copenhaga, la o reuniune a Obama Foundation Leaders Europe, în perioada 9-11 iunie. Din cauza pandemiei de COVID-19, aceasta este prima întâlnire ,,în persoană’’ a participanților la programul ,,Europa’’ de la lansarea sa din 2020.