Blog 2 April 2021

Warp Speed 2.0 – echipa de voluntari Declic

Te-ai întrebat vreodată câte mailuri primim, într-un an, la Declic? Noi ne-am întrebat și am și verificat. Peste 25.000! Nu am putea răspunde la (aproape) toate fără o echipa de voluntari cu o viteză și hărnicie nemaipomenite. Warp Speed!

Ne-am obișnuit să comunicăm zilnic cu membrii interesați de subiecte de mediu, justiție și dreptate socială. Ne scriem pe mail problemele cu care ne confruntăm și soluțiile pentru a le rezolva. Schimbul de idei înseamnă mii de mailuri trimise și răspunsuri la ele. Toate aceste conversații au loc, în principal, pe e-mail.

Din 2020, echipa noastră a apelat la voluntari iscusiți care ne ajută să păstrăm deschis dialogul cu membrii și membrele Declic. Cei opt voluntari se asigură că fiecare solicitare, întrebarea sau recomandare primește un răspuns.

Echipa de voluntari Warp Speed înseamnă mai mult decât texte pe e-mail. Sunt oameni cu empatie, care rezonează mult cu mesajele pe care le citesc. La început de an, când Comunitatea ne-a trimis sute de mailuri de bine, optimismul pentru 2020 s-a revărsat și pe voluntarii care au creat un filmuleț de mulțumire.

Cu această ocazie, le mulțumim și îi cunoaștem mai bine pe Elena, Voicu, Alexandra, Georgiana, Silviu, Oana, Cristian și Cati.

💃

Oana ni s-a alăturat din Barcelona, și este originară din Arad. Are o atitudine pozitivă și optimismul ei se molipsește ușor. Deși diferența de fus orar ne dă bătăi de cap din când în când, ne-am obișnuit să discutăm online atunci când sunt nelămuriri.

Din diverse motive, momentan locuiesc în Spania, dar nici o data nu am renunțat la ideea de a mă întoarce acasă. Am decis să ajut comunitatea Declic pentru că activitatea din campanii reprezintă pași semnificativi pentru a avea o Românie mai bună, un loc mai bun la care să mă întorc.

Oana

🏎️

Silviu trăiește în mediul multinaționalelor, unde a învățat că pentru un lucru bine făcut trebuie să pui umărul la treabă. Nu este obișnuit să se complacă într-o situație neplăcută, dar este un optimist desăvârșit care reușește să ne facă să zâmbim la discuțiile pe care le avem periodic în echipa de voluntari.

Am plecat din Pitești, orașul meu natal, pentru a lucra în Germania, în domeniul industriei constructoare de mașini. Aici familia s-a mărit cu doi copii minunati. Eu sper că România va reuși „să se facă bine” și mi-ar plăcea să știu ca am putut contribui și eu. Sunt conștient că este nevoie de timp pentru asta, dar cred că cel mai mult avem nevoie de educație de calitate.

Silviu

🟣

Cati este o persoană zâmbitoare care ne-a fost alături în diverse campanii și ne-a susținut de ani buni. Din Berlin, ea ne ajută mereu când are timp pentru a conversa cu membrii și membrele Declic.

M-am bucurat mult să mă pot implica mai mult în Comunitatea Declic, acum investesc din timpul liber cu folos, sprijinind munca echipei Warp Speed. Prin intermediul voluntariatului reușesc să ies mai des din bula în care trăiesc eu și să intru în contact cu oameni noi.

Ecaterina

🚀

Pe Voicu mereu ni-l imaginăm în fața unei calculator rachetă, gata să rezolve orice problemă avem în zona de tech. Cu toate skill-urile tehnice, el știe totuși să empatizeze cu cei care ne scriu mailuri personale. Voicu ni se alătură de departe, tocmai din Malmo, Suedia.

Sunt în general obsedat de tehnică. Sunt voluntar Declic pentru că vreau să particip mai mult în societate, lucru care cred că este important pentru a îmbunătăți lumea. Cred ca Declic este o comunitatea bună, deoarece oamenii trebuie să se poată organiza ei înșiși.

Voicu

⛰️

Alexandra a fost încântată să se alăture echipei pentru că știe ce important este să aloci timp membrilor unei comunități. Inițial stătea în București, dar s-a mutat în Brașov așa că ne vedem și în drumeții cu ea, nu doar online la discuții.

Am terminat Engleză Franceză, cu gândul că o să fiu profesoară. Acum lucrez în IT, și-mi place mai mult :). Voluntariat la Declic fac de cateva luni, îmi place echipa și faptul că pot ajuta cand am eu timp. Poate nu e mare lucru, dar cu cate puțin de la fiecare, poate mai schimbăm în bine mentalități și dăm exemple bune celorlalți.

Alexandra

👩‍👧

Georgiana este de mult timp în echipa Warp Speed, și nu se lasă până nu se asigură că mailurile importante primesc răspuns. Din Ploiești și uneori din Băicoi, ea e atentă mai ales la membrii interesați de zona de educație.

Mă pasionează plimbările și să petrec cât mai mult timp cu fetița mea, să descoperim împreună lumea. Cu Declic am descoperit oameni cu care putem construi o societate pentru generațiile următoare. Le suntem datori copiilor noștri să începem să schimbăm lumea, ca să trăim în armonie între noi, dar și cu natura.

Georgiana

🏠

Cristian ni s-a alăturat în echipă din Germania și contează pe noi pentru a păstra legătura cu țara natală. Deși și-a creat o viață nouă departe de casă, cunoștințele, entuziasmul și speranța sunt pentru o Românie mai bună.

La fel ca mulți compatrioți, după terminarea studiilor am plecat în lume. În anii trăiți printre acești oameni, am căpătat o experiență de viață, pe care doresc să o împărtășesc cu Comunitatea. Declic mi-a oferit șansa de a mă implica, ceea ce mă bucură mult.

Cristian

🎙️

Elena este veterana echipei Warp Speed. Ne este alături de peste un an, din Germania păstrând o conexiune puternică cu țara ei natală. E expertă în comunicare, studiind Jurnalismul, Științele Comunicării și lucrând în presă mulți ani.

M-am stabilit în Germania în 1995, unde am fost activă în PR și Marketing. Când am descoperit Declic, am realizat că temele pentru care eu mă lupt sunt similare și mi-am dorit mult să pun umărul la treabă. Visul meu e să avem o țară ca afară.

Elena

Află cine a mai fost în echipa Warp Speed intrând pe acest link.