Despre noi

Cine suntem

de-clic.ro este prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România. de-clic.ro este spațiul unde cetățenii se pot întâlni pentru a dezbate probleme de interes comun, cum ar fi protejarea mediului, drepturile omului sau multi-culturalism. Aici, cele mai stringente probleme ale societății românești își caută rezolvarea prin presiunea colectivă exercitată de comunitate.

Ce facem

de-clic.ro oferă infrastructura necesară pentru o mobilizare rapidă, care permite inițierea de petiții de către cetățeni prin campaniamea.de-clic.ro. Mai mult, echipa de-clic inițiază la rândul său campanii pe cele mai diverse teme. Acest mod de organizare permite miilor de susținători ai unei cauze să se reunească într-o singură voce și cu  ajutorul membrilor deja existenți, nicio campanie nu pornește de la zero. Petițiile și apelurile la acțiune de-clic.ro reunesc fiecare efort individual, oricât de mic, transformându-l într-o forță colectivă pentru echilibrarea balanței de putere dintre cetățean și stat.

Cum funcționăm

de-clic.ro este o comunitate care folosește noile tehnologii realizând campanii atât online cât și offline. Împreună spunem DA sau NU mersului societății în care trăim, construind campanii prin care întărim democrația și amendăm derapajele. Ne reunim în jurul problemelor de interes real, susținem o comunicare concisă, dar eficientă și vizăm factorii de decizie responsabili. Susținem utilizarea eficientă a instrumentelor de presiune online pentru ca vocea celor mulți să conteze acolo unde lobby-ul partidelor sau al corporațiilor se face cel mai intens resimțit și aduce prejudicii democrației.

Viziune

de-clic.ro militează pentru democrație participativă, activism civic și reflectarea următoarelor principii în societatea românească:

Împreună pentru democrație reală și transparență decizională.
Împreună pentru un mediu sănătos și politici sustenabile.
Împreună pentru drepturi, egalitate în exercitarea lor și justiție socială.
Împreună împotriva corupției și abuzurilor clasei politice.

Valori

La baza campaniilor de-clic.ro stau valorile noastre - considerația că avem responsabilități față de planetă și față de generațiile viitoare. Milităm pentru implicare și participare publică, democrație, non-violență, solidaritate, justiție socială și de mediu. Platforma este apartinică, non-discriminatorie și promovează egalitatea de gen. de-clic.ro își va rezerva dreptul de a modera și opri orice strângere de semnături inițiată de membri, în orice moment, dacă sunt încălcate aceste principii.

Orice petiție cu conținut discriminatoriu, inexact sau în alt mod nepotrivit, care perpetuează prejudecăți, este ilegală, rasistă, xenofobă, partizană politic sau presupune o comunicare comercială (reclamă mascată etc.) - va fi închisă. De asemenea, menționăm că responsabilitatea pentru corectitudinea informațiilor conținute de petițiile lansate pe site aparține inițiatorilor. 

Obiective

  • informarea cetățenilor;
  • creștere a implicării sociale a publicului din România în activismul online pentru campanii de drepturile omului, egalitate, mediu și justiție socială;
  • creșterea gradului de implicare al acestora în sistemul decizional, lucru esențial pentru o bună guvernare;
  • facilitarea interacțiunii dintre cetățeni și autorități.


Echipa

Claudia, Dan, Luminița, Jani, Alina, Raluca, Roxana, Sorana și Tudor formează echipa de-clic.ro. Suntem campaigneri, web-designeri, graficieni, activiști, dar, mai presus de asta suntem, împreună cu voi, o comunitate.

Cum ne finanțăm și cum ne puteți sprijini:

Mare parte din efortul menținerii unui asemenea motor de mobilizare online stă în resursele tehnice și capacitatea serverelor care deservesc platforma noastră. Vă invităm să contribuiți printr-o donație pentru a putea asigura aceste exigențe tehnice.

de-clic.ro urmărește să se finanțeze din donații individuale. Pentru faza de inițiere a platformei, Asociația Efectul Fluture a desfășurat un proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, finalizat în martie 2016.

Contact:


Susține și tu de-clic.ro!